AFFLIGEM sensibiliseert en controleert op het aanbieden van afval

C21

AFFLIGEM sensibiliseert en controleert op het aanbieden van afval

Bert_de_roeck_2013_p200
Bert De Roeck, schepen van milieu (ep)

Bert De Roeck, schepen van milieu: “Vanaf volgende week zal de milieudienst, samen met de lokale politie, steekproefsgewijs controles uitvoeren op de toepassing van het huisvuilreglement. Overtreders zullen eerst een verwittiging krijgen, later riskeren ze een administratieve boete van maximum € 250”.

“Nogal wat inwoners zijn niet op de hoogte van de regels met betrekking tot het aanbieden van hun afval. We merken dat sommigen hun zakken enkele dagen te vroeg buiten plaatsen. Dit geeft een slordige indruk en werkt demotiverend voor de mensen van de ophaaldienst. We doen heel wat inspanningen om onze gemeente net te houden en willen onze inwoners aan de regels herinneren. De zakken restafval, GFT, PMD en het papier en karton mogen pas de dag voor de ophaling, na 18u00, buiten worden gezet en ze moeten voor de eigen woning worden geplaatst. De zakken wegen maximum 25 kg en mogen geen stoffen bevatten die voor de ruimers schadelijk kunnen zijn. Zakken met restafval die niet van een sticker zijn voorzien, worden niet meegenomen, krijgen een waarschuwingssticker en dienen de avond van de ophaling terug binnen genomen, indien deze zakken toch blijven staan worden ze als sluikstort beschouwd”.
Het volledig huisvuilreglement (alg. politiereglement Hfdst.2 afdeling 6) en de ophaalkalender kan u vinden op onze webstek www.affligem.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2013
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief