AFFLIGEM – Bleregemkermis scoort

C21

AFFLIGEM – Bleregemkermis scoort

Editiepajot_affligem_verslag_bleregemkermis_2013_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_affligem_verslag_bleregemkermis_2013_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_affligem_verslag_bleregemkermis_2013_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_affligem_verslag_bleregemkermis_2013_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 

Vrijdag en zaterdag was er terug kermis in de Bleregemstraat. Vrijdagavond ging het kermiscafé open met optreden van Stand-up comedians koen Rijsbrack, Robby Petit en David Galle en om af te sluiten met de coverband Swamped. Zaterdag begon de dag met een rommelmarkt met animaties met de Merchtemse steltlopers, een dixyband, een kermismolen, een springkasteel, een grimestand enz. Je kon er van een Bleregembarbecue genieten, van een optreden van de Koninklijke fanfare De Katholieke Gilde. Een DJ-set van Les Fils de Maurice duurde tot in de vroege uurtjes.

Hoe is deze kermis ontstaan?
Reeds in het verre Keltische verleden, toen de Bleregemstraat gesticht werd door ene Blaro, was zijn woonst (Blaro's Heim, vandaar Bleregem) gekend voor de kermis die hij er jaarlijks organiseerde. Slechts één keer, toen Blaro zelf verloren was gelopen tussen de sla in zijn moestuin en pas drie dagen later gevonden werd, kon die kermis niet doorgaan. Sindsdien is er jaarlijks gefeest in Bleregem. Tot 2007. Toen was er opnieuw – sinds een paar duizend jaar - geen Bleregemkermis.
Over de reden daarvoor gingen veel geruchten, maar we kunnen nu wel bekend maken dat het voornamelijk te maken had met 4 uitgebroken konijnen en de schade die ze dreigden te veroorzaken aan de dakgoten in de buurt. De konijnen zijn intussen weer gevangen en een groep Bleregemmers heeft sinds 2009 de handen in mekaar geslagen. Resultaat: elk jaar zal de Bleregemkermis worden georganiseerd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief