AFFLIGEM – Taalplein is waardevol initiatief

C21

AFFLIGEM – Taalplein is waardevol initiatief

Editiepajot_affligem_taalplein_2013_foto_ingezonden
(ingezonden foto)
 

Vrijdag werd op het Taalplein de, ondertussen traditionele, wereldmaaltijd gehouden. Bijna elke ouder van de 35 deelnemers bracht iets te eten mee uit de eigen cultuur. Eline, één van de kleutertjes, sprak haar mama streng toe omdat die geen Nederlands gebruikte. De doelstelling om kinderen opnieuw te doen wennen aan het Nederlands na twee maanden vakantie is dus zeker behaald.

Bovendien werd, dankzij de informatie van de zorgleerkrachten, ook bijkomend gewerkt rond de specifieke struikelblokken per kind. Met 35 deelnemertjes tussen drie en 13 jaar is dit nochtans geen evidentie. Gelukkig kon het Taalplein ook dit jaar rekenen op een heleboel vrijwilligers.
Schepen van onderwijs en gelijke kansen Herman Steppe vat het als volgt samen: “Dit waardevolle initiatief legt de basis voor integratie in onze gemeente. Kinderen vinden daarna de weg naar het speelplein of een sportvereniging. We hebben zelfs ouders uit het eerste Taalplein die dit jaar aanboden om te komen helpen. Een mooier compliment kan je niet krijgen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2013
Jacky Delcour
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief