Het patrimonium van AFFLIGEM in een kaartspel

C21

Het patrimonium van AFFLIGEM in een kaartspel

Editipajot_affligem_kaartspel_foto_jacky_delcour
Foto © Jacky Delcour
 

Het patrimonium van de gemeente Affligem op speelse wijze voorstellen voor een ruim publiek. Dat is de bedoeling van het kaartspel “Affligem-kwartet”. Dit kwartet bestaat uit 32 speelkaarten met op elke kaart de foto van een pareltje van het erfgoed uit de gemeente, verdeeld in acht thema’s van vier kaarten.

Michel Verdoodt, fotograaf van de gemeente Affligem, maakte unieke beelden die de schoonheid en de historische waarde van die pareltjes tot hun recht laten komen. Bij het thema “Natuurkracht” bijvoorbeeld, staan op de vier kaarten respectievelijk de windmolen op de Boekhoutberg in Hekelgem, de watermolen op de Bellebeek in Essene, de sluis op de Dender in Teralfene en het hopveld aan de abdij in Hekelgem.
Wegens het belang voor het laagdrempelig toegankelijk maken van natuur en cultuur in een gemeente op het Vlaamse platteland heeft CERA Foundation het Affligem-kwartet opgenomen bij de projecten die zij als coöperatie wil steunen. Daarvoor werd ook met de plaatselijke werkgroep ‘Trage wegen’ een traject op poten gezet waarin de wandelaar kan kennismaken met diverse van de uitgekozen onderwerpen. Ook de Affligem Brouwerij bds die al jaren met stielkennis en succesvol de Affligemse abdijbieren brouwt in Opwijk, heeft het initiatief willen steunen.
De Heemkundige Kring Belledaal, de erfgoedvereniging van Affligem, hoopt dat het Affligem-kwartet bij velen uit Affligem zelf en uit andere gemeenten van dichtbij en veraf, heel bekend zal worden. Op die manier zal de schoonheid en de artistieke rijkdom van Affligem uitstralen tot ver over de gemeentegrenzen. Want, is ‘onbekend’ nog altijd niet ‘onbemind’. Het kwartetspel is te koop bij de Heemkundige Kring Belledaal en kost 6 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief