AFFLIGEM doet mee met Earth Hour

C21

AFFLIGEM doet mee met Earth Hour

Editiepajot_earth_hour_foto_re
Earth Hour. - Foto RE.

Schepen voor Communicatie en Informatie Stijn Stassijns: “Op 28 maart dooft de gemeente Affligem de lichten aan haar drie kerken. Op die manier wil de gemeente haar steun betuigen aan het initiatief van WWF tegen de klimaatverandering”.

“Deze klimaatverandering wordt in grote mate veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen zoals steenkool, olie en aardgas. Als gevolg van de klimaatverandering zullen extreme weerfenomenen als zware stormen en hittegolven in hevigheid toenemen. Om de temperatuurstijging een halt toe te roepen, moeten we voor onze energievoorziening de fossiele brandstoffen vervangen door energie-efficiënte hernieuwbare alternatieven”.

“Earth Hour biedt steden en gemeenten, maar ook het grote publiek de kans om aan de wereldleiders een krachtig signaal te sturen dat ze snelle en ambitieuze actie verwachten.

Het gemeentebestuur van Affligem roept haar inwoners dan ook op om op zaterdag 28 maart tussen 20u30 en 21u30 de lichten te doven. Ook het Atomium en de Grote Markt van Brussel zullen op dat uur een uur lang niet verlicht zijn”, aldus schepen Stijn Stassijns.

Eerder dit jaar besliste Affligem al om de elektriciteit voor het gemeentehuis uit zonne-energie te halen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2009
Steven Walravens
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief