TERALFENE – Gouden priesterjubileum pater Raf Van Liedekerke

C21

TERALFENE – Gouden priesterjubileum pater Raf Van Liedekerke

Editiepajot_affligem_teralfene_pater_raf_van_liedekerke_foto_steven_walravens
Pater Raf Van Liedekerke. - Foto Steven Walravens.

Op paasmaandag 13 april is het vijftig jaar geleden dat pater Raf van Liedekerke in de parochiekerk van Teralfene zijn plechtige eerste mis opdroeg. Bij de viering van dit gouden priesterjubileum wil hij al de mensen van Teralfene betrekken. Daarom nodigt hij allen uit om samen met hem, zijn familie, confraters en vrienden deze heugelijke gebeurtenis te vieren in de parochiekerk van Sint-Jan op paasmaandag 13 april om 10.30 u.

Na afloop verwacht hij allen in de parochiezaal, Balleistraat,voor een receptie (tot 13 u.). Omdat hij liever geen persoonlijke geschenken ontvangt kan een bijdrage gestort worden in een fonds dat hij heeft opgericht. Daarmee zorgt hij ervoor dat Congolese studenten in hun eigen land kunnen studeren. Zo hoeven ze niet naar het buitenland en kunnen ze zich ten dienste stellen van de eigen bevolking. Rek. nr.: 083-2336874-50 Genk.

Pater Raf van Liedekerke werd geboren in Teralfene op 1 juni 1932.Hij is de vierde uit een gezin van twaalf kinderen. Hij werd priester gewijd in Rotselaar op 8 maart 1959. De orde waartoe hij behoort zijn Montfortanen, genoemd naar hun Frans-Bretoense stichter Grignon de Montfort. De bekende pater Fil Bosmans (Bond Zonder Naam) behoort eveneens tot deze orde. In 1959 vertrok pater Raf als missionaris naar Congo. Na 46 jaar missiewerk kwam hij definitief naar ons land terug. Ten gevolge van de rebellie verbleef hij in 1965 in Duitsland en deed er dienst als aalmoezenier bij de Belgische strijdkrachten. Toen de kust min of meer veilig was keerde hij onmiddellijk naar zijn werkterrein terug. Sinds 2005 verblijft Raf Van Liedekerke in het klooster van de paters Montfortanen aan de Mosselerlaan 133in Genk.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief