LENNIK - Irina De Knop: “Veel te veel tijd verloren voor nieuwe Gordel”

C21

LENNIK - Irina De Knop: “Veel te veel tijd verloren voor nieuwe Gordel”

Irina_de_knop_nieuw_nieuw_p200
Irina De Knop (ep)

In het Vlaams Parlement kon minister van Sport Philippe Muyters alleen algemeenheden vertellen over het nieuwe concept voor de Gordel in de Vlaamse Rand. ‘Het Parlement vraagt nochtans al duidelijkheid over dat concept sinds de lente van vorig jaar’, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Irina De Knop. Ze vreest dat het gedraal van de N-VA-ministers Muyters en Geert Bourgeois (Vlaams Rand) de kansen hypothekeren om met succes een nieuwe Gordel te laten starten in september.

Minister Muyters kondigde aan dat de regering Peeters zich morgen (vrijdag) over een nieuw concept voor de Gordel zal buigen. Over de inhoud ervan doen al heel wat geruchten de ronde. Het Bloso-domein van Hofstade, tegen Mechelen, en het provinciaal domein van Huizingen, zouden er een belangrijke rol in spelen.
‘Dit zou betekenen dat de regering eindelijk inziet dat het werkingsgebied van De Rand door de verder schrijdende ontnederlandsing in Vlaams-Brabant en zelfs buiten de provinciegrenzen, aan herziening toe is. Dat is wat Open Vld al van in het begin van deze regeerperiode vragen maar waar de meerderheid nooit van wilde weten omdat dit het signaal zou geven dat de Vlaamse Rand wordt opgegeven,’ zegt De Knop.
Erger vindt ze het uitblijven van beslissingen en van daadkracht in de regering, nu ook weer in dit dossier. ‘Gemeentebesturen, verenigingen en Gordelliefhebbers wachten nu al meer dan een jaar op duidelijkheid over de nieuwe Gordel. Ik hoor nu dat de regering morgen beslist over een concept dat al meer dan een jaar lang was aangekondigd. Maar met een concept heb je nog geen Gordel. Dan begint het werk pas. Ik hoop maar dat dit nog goed komt en dat we in september niet zullen moeten vaststellen dat de N-VA-ministers in de Vlaamse regering onze Vlaamse Gordel hebben gelost.’
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2013
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief