Wordt Godelieve Eeckhout ereburger van LENNIK?

C21

Wordt Godelieve Eeckhout ereburger van LENNIK?

Editiepajot_lennik_ereburger
Godelieve Eeckhout (Ingezonden foto)

Gemeenteraadslid Eirk O (Lennik² - N-Va) heeft voor de gemeenteraad van februari voorstellen ingediend om Godelieve Eeckhout ereburger te maken van Lennik. Hij wil dat de gemeente Lennik ook de titel van ereschepen toekent aan Eddy Warrant en Arthur (Patrick) Van Laethem en de tittel van ere-burhemeester aan Etienne Van Vaerenbergh.

Op de gemeenteraad van 20 december 2010 werd een reglement goedgekeurd tot de toekenning van het ereburgerschap. Daarin staat vermeld dat 1/3 van de leden van de gemeenteraad (dus 6 personen) iemand kan voordragen voor de titel van ereburger van Lennik. De voordracht dient te gebeuren voor 31 oktober. De fractie N-VA-Lennik Kwadraat (1/3 van de gemeenteraad) wenst daarom Godelieve Eeckhout voor te dragen voor deze ere-titel.
Gemeenteraadslid Erik O: “Onlangs vernamen we dat Godelieve Eeckhout dit jaar het voorzitterschap van de Cultuurraad wenst stop te zetten. En dit na 25 jaar deze functie te hebben bekleed . Tevens is zij reeds meer dan dertig jaar lid van de Cultuurraad. Men zou bijna kunnen zeggen dat zij "Cultuurmoeder van Lennik" is. Het zou dan ook zeer gepast zijn haar die titel toe te kennen als dank voor de jaren inzet. In de functie van voorzitter heeft ze Lennik op de kaart gezet niet alleen regionaal maar ook nationaal. Denken we maar aan de verschillende edities van WAKker Lennik, de viering van Prins 20 jaar geleden en nu ook nog in 2012 waar zij echt de trekkersrol van de viering invulde”.
Verder zegt Eric O dat door het toekennen van deze eretitel aan de voorzitter van de Cultuurraad men onrechtstreeks ook de vele vrijwilligers van het Lennikse verenigingsleven (zowel cultureel en/of sociaal vlak en/of op sportief vlak) in de bloemetjes zet.

Verder vraagt hij om zowel aan Eddy Warrant als aan Arthur (Patrick) Van Laethem de titel van ereschepen toe te kennen en aan Etienne Van Vaerenbergh de tittel van ereburgemeester te geven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief