LENNIK - Leila Viaene stelt haar tweede boek voor

C21

LENNIK - Leila Viaene stelt haar tweede boek voor

Editiepajot_lennik_nieuw_boek
Ingezonden foto
 

Leila Viaene (16) stelde in de ‘jongensschool’ achter de bib in Lennik haar tweede kinderboek voor: “Hannah’s ABC”. Een prentenboek over een arm straatmeisje die op een dag iets bijzonders ontdekt: de mobiele school. Leila haalde haar inspiratie voor het schrijven van haar boek namelijk bij Mobile School, het goede doel dat door middel van mobiele krijtborden straatkinderen overal ter wereld van basiseducatie probeert te voorzien. Met de voorstelling werd dus niet alleen het boek gelanceerd, maar werd ook Mobile School nog eens extra in de aandacht gezet.

Op de voorstelling kregen bezoekers o.a. te horen hoe het boek tot stand gekomen is en Mobile School kwam langs om een woordje uitleg te geven over de organisatie. Ze brachten daarvoor een echte mobiele school mee die mocht uitgetest worden door de bezoekers. Er was ook een verrassing voorzien. Tien aanwezigen konden namelijk een ballonnetje onder hun stoel geplakt vinden en daarmee kregen ze een gratis cadeauverpakking bij aankoop van een boek. De voorstelling werd gevolgd door een receptie waarbij de meer dan 100 bezoekers konden genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen zich konden amuseren in de kinderhoek. Er was kinderanimatie voorzien met grimage, spelletjes en ABC-kleurplaten. Krijtbordjes mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Voor velen was het dus een leuke uitstap met het gezin tijdens de paasvakantie.
Leila mag dan nog maar 16 zijn, ze begon al enkele jaren geleden met schrijven. Ze won in 2006 een schrijfwedstrijd die georganiseerd werd door de bib in Lennik. Daardoor mocht ze een boek schrijven onder begeleiding van een ‘echte’ Lennikse jeugdschrijver: Mario Demesmaeker. Als onderwerp koos Leila bewust voor een goed doel en zo kon ze, met de opbrengst van haar eerste boek “Hannah’s regenboog”, speel- en leermateriaal voor 120 kinderen aan Plan International schenken. Maar daarmee was het verhaal nog niet afgelopen. Leila had de smaak te pakken en het kriebelde om nog een vervolg te schrijven voor Hannah. Het was belangrijk voor Leila om ook haar tweede boek in het teken van een goed doel te plaatsen. Zo kwam ze in contact met Mobile School en raakte geïnspireerd door de organisatie. Dit keer heeft Leila alles zelf gedaan, tot en met het tekenen van de illustraties. Het resultaat kon je voor het eerst zien op de voorstelling. Wie er niet bij kon zijn kan het boek verkrijgen bij de boekhandel of online via www.shopmybook.com bijvoorbeeld.
Leila hoopt alvast om zoveel mogelijk mensen te wijzen op het project van Mobile School en lezers te sensibiliseren omtrent dit goede doel. Ze draagt haar boek dan ook op aan Mobile School en de meer dan 150 miljoen straatkinderen in de wereld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2013
Feliw Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief