Lennik²/N-Va richt ‘schaduwkabinet’ op

C21

Lennik²/N-Va richt ‘schaduwkabinet’ op

Editiepajot_lennik_jkwadraat_foo_merckx
Foto Felix Merckx
 

Reeds bij het begin van deze legislatuur groeide bij Lennik²/N-Va het idee om een "Kwadraatraad" op te richten. Men kan dit vergelijken met de Britse politiek waar de oppositiepartij een "schaduwkabinet" opricht om de regering op de voet te volgen.

Aangezien het nagenoeg onmogelijk is om speciallist te zijn in alle gemeentelijke onderwerpen en alle schepenen ook kunnen terugvallen op de gemeentelijke ambtenarij werd er bij de fractie overgegaan tot de verdeling van de onderwerpen.
Gemeenteraadslid Fried Ringoot: “Door deze verdeling is het ons mogelijk om veel beter onderwerpen op de voet te volgen en met kennis van zaken te oordelen over bestuursdaden van het schepencollege. Deze professionalisering houdt meteen in dat de kwaliteit van oppositievoering verbetert en we beter op een positieve manier kunnen werken”.
Dit houdt natuurlijk niet in dat de gemeenteraadsleden zich eng gaan vastbijten in hun onderwerpen. Zij houden de geest open voor andere onderwerpen en zullen de collega’s indien nodig bijvallen. Soms is het zelfs zo dat bepaalde onderwerpen worden toebedeeld aan meerdere raadsleden wegens de complexiteit.
De verdeling van de bevoegdheden is als volgt
Christel O: Erediensten, Financiën, Interne zaken, Klachten en mededelingen, Landbouw, Milieu en energiebeleid, Organisatie, Patrimonium, Personeel, Senioren, Veiligheid, Vergunningsbeleid.
Bruno Moens: Burgerparticipatie, Energiebesparing in gebouwen, Landbouw, Milieu en energiebeleid, Mobiliteit, Ontwikkelingssamenwerking, Openbare ruimten en groen, Ruimtelijke ordening en Stedenbouw, Toerisme, Trage Wegen, Wonen,
Fried Ringoot: Academie Peter Benoit, Andervaliden en speciale doelgroepen, Bevolking, Burgerparticipatie, Cultuur, Feesten en plechtigheden, ICT, Informatie en promotiebeleid, Klachten en meldingen, Lokale economie en middenstand, Mobiliteit, Nieuwkomers, Onthaal en integratie, Personeel, Senioren, Veiligheid.
Jasper De Bruyn /Lien De Slagmeulder: Burgerparticipatie, Jeugd, Kwaliteitsbewaking van de dienstverlening, Nieuwkomers, Openbare ruimten en groen, Organisatie, Patrimonium, Personeel, Sport, Speelpleinen, Toerisme, Vlaams beleid.
Erik O: Erfgoed, Feesten en Plechtigheden, Financiën, ICT, Informatie en promotiebeleid, Klachten en meldingen, landbouw, Nieuwkomers, OCMW en welzijn, Onthaal en integratie, Pajottenland Plus, Plattelandsontwikkeling, PWA, Sport, Tewerkstelling, Toerisme, Trage wegen, Veiligheid.
Kristien Van Vaerenbergh: Bevolking, Bibliotheek, Burgerlijke stand, Feesten en plechtigheden, Financiën, Gemeentelijk onderwijs en flankerend onderwijs, Gezin en kinderopvang, Informatie en promotiebeleid, Jeugd, Lokale Economie en middenstand, Markten, Mobiliteit, Nieuwkomers, Veiligheid en Brandweer, Vlaams Beleid, Werken en Wonen.
Geert De Cuyper (fractieleider en coördinator): Academie Peter Benoit, Begraafplaatsen, Bibliotheek, Cultuur, Erediensten, Erfgoed, Ontwikkelingssamenwerking , Openbare ruimten en groen, Trage wegen, Werken
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief