LENNIK finalist voor wedstrijd ‘Kunst op komst’

C21

LENNIK finalist voor wedstrijd ‘Kunst op komst’

Editiepajot_lennik_dansant_01_tom_vierendeels
In 2009 won Lennik deze prijs al. (Foto archief Felix Merckx)
 

Lennik, Aarschot en Boortmeerbeek zijn de finalisten van Kunst op Komst 2013. Zij strijden om het werk 'The Wave' van kunstenaar Maarten Vanvolsem een plaats in hun gemeente te geven.

De provincie Vlaams-Brabant organiseert, samen met Radio2 Vlaams-Brabant, de zesde editie van Kunst op Komst. Alle Vlaams-Brabantse gemeenten hebben hun kandidatuur kunnen stellen om op een geschikte locatie in de openbare ruimte het beeld 'The Wave' van Maarten Vanvolsem te plaatsen. 
 ‘De bedoeling is de hedendaagse beeldende kunst dichter bij het publiek te brengen en Vlaams-Brabant te laten uitgroeien tot een openluchtpark met prachtige beelden, verspreid over de hele provincie, dichtbij de bevolking die actief meehelpt aan de keuze van de beste locatie’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.
 De jury heeft de verschillende locaties bezocht en heeft drie finalisten geselecteerd.
Lennik wil het werk op het grasplein voor het kerkhof van Eizeringen  plaatsen. Het beeld dat zij in 2009 wonnen staat op het kerkhof van Sint-Kwintens-Lennik.
 De drie Vlaams-Brabantse gemeenten strijden voor het beeld. Aarschot, Boortmeerbeek en Lennik krijgen nu een coach toegewezen om een boeiende radio-uitzending te maken. De luisteraars mogen deze uitzendingen beoordelen en hebben een stem bij de uiteindelijke keuze van de winnaar.
‘De gemeente met het beste resultaat krijgt het beeld van de provincie in bruikleen en mag het, tijdens een volksfeest, op de gekozen site plaatsen. Beide andere laureaten krijgen een budget van maximum 1000 euro voor een feestelijk bedankmoment voor de vrijwilligers die mee hun schouders zetten onder de kandidatuur van hun gemeente’, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2013
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief