LENNIK / HALLE - Rotary Gaasbeek werd 40 jaar geleden opgericht

C21

LENNIK / HALLE - Rotary Gaasbeek werd 40 jaar geleden opgericht

Editiepajot_lennik_rotary_foto_merckx_-_kopie
Pat Hamelrijck mocht voor de Okkernoot in Halle een cheque van 1000 eiuro in ontvangst nemen. (Foto © Felix Mercjx)
 

In mei 1973 begonnen in Gaasbeek de eerste vergaderingen voor de oprichting van een Rotaryclub. Op 27 september 1973 vond dan de stichtingsvergadering plaats. De keure-uitreiking vond plaats op 4 mei 1974 tijdens een academische zitting in het Kasteel van Gaasbeek. Hun veertigjarig bestaan gaan ze vieren op 20 mei in de muziekacademie van Dilbeek.

Het werkingsgebied van Rotary Gaasbeek beslaat Lennik, Dilbeek, Gooik en Roosdaal.
Rotary Gaasbeek groeide uit tot een vaste waarde in het Pajottenland door steun aan lokale projecten zoals o.a. de vzw De Poel, Spes BuBaO, Klim vzw – Huis Michielsheem, diverse Rode Kruis afdelingen, MPI, BLO St-Franciscus. Op hun jongste vergadering reikten ze nog een cheque van 1.000 euro uit aan de Okkernoot. Deze gaan deze som gebruiken voor de aankoop van nieuw meubilair voor hun vestiging in Halle.  
 Regelmatig werden ook internationale projecten ondersteund: o.a. de uitbouw van een technische school voor straatkinderen in Brazilië, medisch materiaal voor een glaucoomkliniek in Nepal, de inrichting van een computerlokaal in India, ontwikkeling van de bevolking van Bagaya in Senegal, aan Wannakkan voor de bouw van waterputten in India en aan een hospitaal in Malawi.
Dit jaar worden volgende projecten gesteund: Creatief Andervaliden Atelier Dilbeek (1.500 euro) Don Bosco Halle kreeg een voetbaluitrusting, OCMW Dilbeek kreeg een poolbiljart, Rainbaw for kids (1.500 euro), G Sport Pajottenland (2.500 euro), Wannakkam (5.000 euro), Huize Terloo (6.500 euro), Ga voor Geluk vzw (2.500 euro), waterputten in Malawi (1.000 euro), Rotary Fondation (2.500 euro) en project Trio Clubs (1.500 euro)
Rotary Gaasbeek schat dat ze al 750.000 € inzamelden via zijn leden en verschillende fundraisingactiviteiten.
Rotary Gaasbeek heeft nauwe banden met Rotaryclub Chantilly (Frankrijk) en Rotaryclub Büdingen (Duitsland). Jaarlijks ontmoeten de leden elkaar tijdens een Trio-weekend waarop buiten het smeden van vriendschapsbanden ook gezamenlijke projecten besproken worden.
Buiten de sociale acties nodigt Rotary Gaasbeek ook regelmatig topsprekers uit verschillende beroepsvelden uit om haar leden op de hoogte te houden van de nieuwste maatschappelijke en economische evoluties in de maatschappij. Bedrijfsbezoeken verruimen tevens de beroepshorizon van de leden.
Als afsluiting van hun seizoen organiseren zij op 29 juni in kasteel La Motte in Dilbeek een Rotary rauw ten voordele van hun sociale projecten
Rotaryclub Gaasbeek vergadert iedere woensdag van 12:30 tot 14:00 uur in Restaurant Axel Dewit, Rosweg,79 te 1750 Sint-Martens-Lennik
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2013
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief