OCMW LENNIK gaat vijf sociale appartementen bouwen in de Kroonstraat

C21

OCMW LENNIK gaat vijf sociale appartementen bouwen in de Kroonstraat

Editiepajot_lennik_appartementen_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In de Kroonstraat in Lennik is men begonnen met de sloop van een oude beenhouwerij. In de plaats er van gaat het OCMW er 5 sociale appartementen bouwen. Het gebouw werd al in oktober 2000 aangekocht en het ganse dossier heeft een lange lijdensweg achter de rug. Niet minder dan vier OCMW-voorzitters hebben het dossier in handen gehad.

Op aansturen van de Vlaamse Maatschappij voor Sociale Woningen dacht men eerst het bestaande gebouw te verbouwen. In 2007 echter vraagt de VMSW om er een nieuwbouw te plaatsen. In 2008 volgt er dan een nieuwe bouwaanvraag. De bouwvergunning komt er in 2009 en eind 2011 volgt dan de openbare aanbesteding en de aanduiding van de aannemer Everaert-Cooreman.
De bouw van de vijf appartement gaat 1 miljoen euro kosten. Voor 60% krijgt men subsidies, zodat er 40% of een 400.000 euro ten laste van de Lennikse belastingbetaler valt. OCMW-voorzitter Henri Van Eeckhoudt noemt dit een gunstige investering. Men hoopt dat de appartementen binnen 15 maanden zullen klaar zijn.
Op het gelijkvloers komt er een gewoon appartement. Op de eerste verdieping komen 2 duplex en 1 gewoon appartement en op de 2de verdieping 1 duplex appartement. De voorwaarden om de appartementen te huren zullen dit jaar vastgesteld worden. Er zal gekeken worden naar de inkomsten van de toekomstige huurder, de leeftijd, of de huurder een huisvesting zoekt en de toekomstige huurders moeten Nederlands kennen en desgevallend willen een inburgeringstraject volgen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief