LENNIK - BIN Eizeringen officieel van start

C21

LENNIK - BIN Eizeringen officieel van start

Editiepajpt_lennik_bin_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Ongeveer een jaar geleden klopten enkele inwoners uit Eizeringen aan bij de politie en de burgemeester van Lennik met de idee om een Buurt Informatie Netwerk (BIN) op te richten. Na heel wat voorbereidingen is het nu zover.  Het BIN-charter werd ondertekend in het gemeentehuis van Lennik en kan het BIN Eizeringen officieel van start gaan.

In de politiezone Pajottenland zijn er twee zones die gevoeliger zijn voor inbraken en diefstallen. In het Zuiden zijn dat de gemeenten Galmaarden, Bever en Herne en in het Noorden is dat Eizeringen. De Ninoofsesteenweg is namelijk een gemakkelijke uitvalsweg voor dieven. Het probleem in de politiezone Pajottenland is dat de politie een groot gebied moet bestrijken. De politie kan niet overal even snel aanwezig zijn. Een snelle informatie uitwisseling is dus van het grootste belang om de daders te vatten.
Na overleg te hebben gepleegd met Marc Hellincx, korpschef van de lokale politie Pajottenland, en burgemeester Irina De Knop besloten enkele burgers uit Eizeringen in september van vorig jaar te peilen naar de bereidheid om in Eizeringen een BIN op te starten.
Het BIN Eizeringen is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers, onder leiding van drie coördinatoren. Een BIN wordt gevormd met het oog op het verhogen van de veiligheid. Het bevordert de sociale controle en vormt tevens een ideaal platform om preventieve informatie door te geven. Een BIN is geen burgerwacht. Het is ook geen organisatie die patrouilles, interventies of andere politionele taken op zich neemt. De BIN-zone wordt afgebakend met BIN-borden langs de invalswegen van Eizeringen.
Elke inwoner van Eizeringen, die minimum 18 jaar is en die een bewijs van goed gedrag en zeden kan voorleggen kan lid worden van het BIN Eizeringen. Op dit ogenblik zijn er reeds 41 personen lid van het BIN Eizeringen. Indien u ook interesse heeft om ook BIN-lid te worden ofwel bijkomende vragen heeft, gelieve dan een mailtje te sturen naar bin@eizeringen.be . U kan ook steeds contact opnemen met één van de BIN-coördinatoren. Website BIN Eizeringen: www.eizeringen.be/bin  
Hoe werkt het BIN Eizeringen?
Je merkt iets abnormaals op of er is iets bijzonders gebeurd. Bel onmiddellijk de 101 of 112  of de wijkpolitie via het nummer 054 31 35 70.De politie evalueert de informatie en neemt de nodige maatregelen. Indien er voor de burger nuttige informatie is dan worden de BIN-leden ingelicht. Het bericht wordt telefonisch, via SMS of via e-mail verspreid aan alle BIN-leden. Op deze manier wordt de informatie vlug en doeltreffend verspreid en kan het BIN bijdragen tot een betere preventie, waakzaamheid en opmerkzaamheid. Via het BIN kan ook de politie zelf om inlichtingen vragen aan de BIN-leden. Dit kan gaan om uit te kijken naar verdachte personen of verdachte voertuigen. De politie zal ook geregeld feedback geven of tips nuttig waren of tot arrestaties geleid hebben. De BIN-leden zullen niet overstelpt worden met berichten. In andere BIN-zones worden er gemiddeld drie oproepen per maand verzonden
Wie zich wil aansluiten bij het BIN of wie nog vragen heeft kan terecht op de website: www.eizeringen.be/bin.  kan ook contact opnemen met een van de drie coördinatoren: Aimé Bailly, Carl Dewever of Yves Panneels.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief