Burgemeester Irina De Knop (LENNIK) vraagt meer investeringen in Pajotse openbaar vervoer

C21

Burgemeester Irina De Knop (LENNIK) vraagt meer investeringen in Pajotse openbaar vervoer

Irina_de_knop_nieuw_nieuw_p200
Irina De Knop (Ingezonden foto)

Volgens Irina De Knop, burgemeester van Lennik, moet de Lijn meer investeren in haar openbaar vervoer in de Rand, maar heeft de Vlaamse regering ook een grote verantwoordelijkheid: “Het aantal reizigers mag dan in 2012 in Vlaams-Brabant gestegen zijn met 3 procent, we hebben nog altijd de grootste filedruk. Maar liefst 10 van de 16 structurele files in het Vlaamse Gewest bevinden zich in Vlaams-Brabant. Net daarom moet de Vlaamse overheid meer initiatief nemen om parkeerplaatsen voor fietsen en wagens mogelijk te maken langs treinstations en bushaltes.”

In een antwoord op een parlementaire vraag van Irina De Knop stelt de Vlaamse minister van Mobiliteit dat het Vlaamse Gewest in samenwerking met de NMBS-groep het voor en na-transport aan stations zal onderzoeken. Zo kan ze de infrastructuur beter afstemmen op de behoeften van de reizigers.
De Knop: “Op zich niets mis met dit initiatief, maar het is vaak hetzelfde verhaal. Er wordt veel onderzocht, maar in de praktijk gebeurt er weinig. Dagelijks passeren er duizenden automobilisten langs de GEN-lijn 50A in Schepdaal. Van op die plek zouden ze met de trein op nog geen 10 minuten in Brussel kunnen staan. Een reistijd waaraan met een tram of bus nooit kan getipt worden. Samen met mijn collega’s van Anderlecht, Dilbeek, Gooik, Ninove, Roosdaal en Ternat vragen we aan de NMBS om de uitbouw van een multimodaal knooppunt ter hoogte van Ninoofsesteenweg en de GEN-lijn 50A in Schepdaal te onderzoeken”, besluit de burgemeester van Lennik
STRIJKWINKEL
De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) beraadt zich momenteel over een mogelijke sluiting van de werkwinkel te Leerbeek (Gooik). Samen met de Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) wil ze deze maand een definitieve beslissing nemen. Dat blijkt uit een antwoord van de Vlaamse minister van Werk op een parlementaire vraag van Irina De Knop, Vlaams Volksvertegenwoordiger voor Open Vld.
De VDAB moet besparen en voorziet een daling van 300 medewerkers in de werkwinkels tegen half 2014. In het voorstel van de VDAB voor grotere werkwinkellocaties zou de werkwinkel te Leerbeek (Gooik) worden gesloten. Dat stuitte op felle kritiek in het Pajottenland.
Irina De Knop, burgemeester uit Lennik, deelt de bezorgdheid: “Bij een eventuele sluiting zullen minder mobiele werkzoekenden – die uit het hele Pajottenland komen - zich moeten verplaatsen naar Halle. Zij maken vaak gebruik van het openbaar vervoer, maar we merken dat die dienstverlening de laatste jaren stelselmatig wordt teruggeschroefd. Zo werd vorig jaar het aanbod van enkele cruciale woon-werklijnen, zoals de Lijn 141 (Brussel - Lennik – Leerbeek) en de lijn 142 (Brussel - Gaasbeek – Leerbeek), aanzienlijk beperkt. Begin deze maand (3 juni) volgde een nieuwe waslijst van aanpassingen. Hoewel het hierbij volgens de lijst gaat over minieme wijzigingen, wekt de maatregel geen vertrouwen op bij de gebruikers. Zij hebben vandaag geen boodschap aan tramplannen voor 2020.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief