LENNIK - Nieuwe zaal voor academie Peter Benoit

C21

LENNIK - Nieuwe zaal voor academie Peter Benoit

Editiepajot_lennik_zaal_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In de academie Peter Benoit in Lennik werd bij de proclamatie de zaal Centrum officieel geopend. Zij werd geopend met een woordje van de directeur, Johan Moeyersoons. Hij verwees naar een artikel in Klasse waar de OESO in een nieuw rapport zegt dat ook in tijden van crisis landen moeten blijven investeren in kunstonderwijs.

 Kunst vervult immers een essentiële rol in de ontwikkeling van vaardigheden zoals creativiteit en innovatie, die cruciaal zijn voor de economie.
Kunstonderwijs versterkt het IQ en de schoolse prestaties. Het helpt ook om een beter taalgevoel te ontwikkelen. Verhalen naspelen zoals in de afdeling woord, stimuleert dan weer de mondelinge vaardigheden zoals lezen, schrijven en tekstbegrip. Sommige studies zeggen dat dans de ruimtelijk-visuele vaardigheden verbetert.
De OESO vindt kunstonderwijs ook nog steeds heel belangrijk om kinderen op een andere manier naar de wereld te leren kijken en zichzelf te leren uiten.
Hij sprak woorden vol lof over het lerarenteam en de administratie.
Burgemeester Irina De Knop nam het woord over en bevestigde de waarde van de academie in de gemeente Lennik. Ze wist te vertellen dat er met de middelen die voorhanden zijn het College de academie ten volle wil steunen en uitbouwen. De gedrevenheid van de directeur werd in de verf gezet, alhoewel voor het College het soms “te” gedreven zou zijn.
De proclamatie vervolgde met de uitreiking van de eindattesten lagere, middelbare en hogere graad.
Er werden vier speciale prijzen uitgereikt aan de meest verdienstelijke leerling van elke afdeling.
Voor woord Tijs Van Roy. Voor muziek Sebastiaan Michiels. Voor dans Matilde De Bruyn en voor pop & jazz Koen Fonteyne.
De proclamatie werd afgesloten met een 6-handig pianowerk van Sergei Ragmaninov, gebracht door de leerkrachten van de academie. Dit werd gebracht om de revisie van de vleugelpiano in de verf te zetten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief