LENNIK - Herfstvakantie in de parken van Gaasbeek en Groenenberg

C21

LENNIK - Herfstvakantie in de parken van Gaasbeek en Groenenberg

Kasteelvan_gaasbeek
EP
 

Dit najaar kan men van 26 oktober tot 3 november in Gaasbeek en Groenenberg terecht voor een tentoonstelling en een belevingsparcours op het snijvlak van natuur, erfgoed en artistieke expressie.

In Between – reizen van buiten naar binnen strekt zich uit van het Kasteel van Gaasbeek over de museumtuin en de uitgestrekte parken naar het loofbos en de ongerepte natuur in en om het Kasteel van Gaasbeek en het domein Groenenberg. Samen goed voor urenlang wegdromen in een wereld van kunst, vergankelijkheid, stilte en natuur over een oppervlakte van zo’n 100 hectare.
Naar aanleiding van dit parcours bieden het Kasteel van Gaasbeek, het Agentschap voor Natuur en Bos en Waerbeke, de sociaal-culturele beweging rond stilte en leefkwaliteit, een grensverleggend dagprogramma aan voor groepen uit het kleuter- en lager onderwijs, met o.a. een ontdekkingstocht in de parken. In de herfstvakantie kunnen ook families gratis een pakketje in het kasteel ophalen om zelf op ontdekking te gaan in de parken. Het pakket begeleidt je op je tocht in de natuur en langs de kunstwerken.
De thema’s kunst en natuur komen evenwaardig aan bod. Men komt dus niet alleen iets te weten over de kunstwerken of installaties, maar ook over water, bomen en insecten. Het pakket biedt ook ideeën om samen met de hele familie opdrachten te vervullen of spelletjes te doen ... Het parcours maakt men zo kort of zo lang als men zelf wilt.
Het pakket is gemaakt in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant in het kader van Koesterburen. Informatie kan men downloaden via de website www.kasteelvangaasbeek.be , de schijf kan je verkrijgen aan de balie van het kasteel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2013
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief