Koninklijke Steltenlopers van MERCHTEM vieren Chinees Nieuwjaar in Hong Kong en nemen deel aan festival van Hué (Vietnam)

C21

Koninklijke Steltenlopers van MERCHTEM vieren Chinees Nieuwjaar in Hong Kong en nemen deel aan festival van Hué (Vietnam)

Editiepajot_logo_koninklijke_steltenlopers_van_merchtem

Het nieuwe jaar is nog maar pas gestart en de Koninklijke Steltenlopers hebben al twee buitenlandse optredens achter de rug. Intussen smeden ze verschillende reisplannen, met als uitschieters twee reizen voor veertig personen naar het Verre Oosten (Hong Kong en Vietnam).

In de eerste week van het nieuwe jaar ontvluchtten de Koninklijke Steltenlopers de ijzige kou en de ondergesneeuwde Vlaamse wegen om zich te verwarmen in het Spaanse Vitoria. Zij namen er deel aan een massaal bijgewoonde avondstoet voor Drie Koningen. Los Reyes, het driekoningenfeest, is in Spanje een heuse feestdag en de gelegenheid bij uitstek om cadeautjes en pakjes te geven en te krijgen. Het daaropvolgende weekend animeerden de Merchtemse steltenlopers een bedrijfsfeest met 2.600 genodigden in het Nederlandse Wernhout.
Nu bereiden zij zich voor op de eerste Aziëreis van het jaar. Van donderdag 11 februari tot donderdag 18 februari 2010 verblijft de groep in Hong Kong. De steltenlopers staan hoog aangeschreven in het Verre Oosten, want na 2005 is het voor de tweede maal dat de Koninklijke Steltenlopers gevraagd worden om deel te nemen aan de nieuwjaarsfestiviteiten in Hong Kong. Tijdens een grote optocht met zowat 100.000 toeschouwers op nieuwjaarsdag 14 februari 2010 zullen zij het jaar van de Os uitwuiven en het jaar van de Tijger verwelkomen. De twee daaropvolgende dagen zullen zij driemaal daags gedurende een half uur het publiek entertainen op diverse locaties in de stad. De overige dagen staan naast de obligate repetitie uitstappen en shopping op het programma
Het tweede hoogtepunt van het jaar wordt ongetwijfeld de deelname aan het festival van Hué in Vietnam. De Koninklijke Steltenlopers zijn van woensdag 2 juni tot zondag 13 juni 2010 uitgenodigd voor het cultuurfestival in de voormalige hoofdstad Hué. Gedurende hun 11-daags verblijf zullen zij er optreden samen met vele groepen uit alle werelddelen. Het hoogtepunt van het verblijf is de deelname aan de openingsplechtigheid. De verboden stad, het voormalige koninklijk paleis, vormt het schitterende decor voor de openingsceremonie en de al even druk bijgewoonde repetities. De dagen van het festival trekken de steltenlopers, samen met enkele andere internationale groepen, in stoet door de stad, langs een steeds wisselend parcours van grote lanen. Het stilleggen van alle verkeer met honderden fietsen en evenveel brommers is voor de organisatie steeds een huzarenstuk.
In eigen streek tenslotte zijn de steltenlopers dit jaar te bewonderen tijdens de carnavalstoet van Brussegem (zondag 14 maart), de Merchtemse avondmarkt (vrijdag 25 juni) en de Brusselse Ommegang (dinsdag 29 juni en donderdag 1 juli) en de festiviteiten voor de nationale feestdag in Brussel (dinsdag 21 juli). Een greep uit het actuele programma kan geraadpleegd worden op www.steltenlopersmerchtem.be .
 
Voor meer informatie kan u steeds terecht bij voorzitter Roger Daelemans, Nieuwbaan 155 in 1785 Merchtem, via 0476/37.37.86, 052/37.37.86 of steltenlopers@myonline.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2010
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief