MERCHTEM - Afscheid van volksvriend Jules De Neve

C21

MERCHTEM - Afscheid van volksvriend Jules De Neve

Editiepajot_merchtem_jules_de_neve_tekening_geo
Jules De Neve. - © GEO

Dinsdag nam Merchtem met een massale opkomst in de OLV-Ter-Noodkerk afscheid van volksvriend Jules De Neve (77). 

Jules overleed op donderdag 8 juli in het Stedelijk Ziekenhuis van Aalst. Hij was zeer actief in het verenigingsleven van Merchtem. De Koninklijke Harmonie lag hem zeer nauw aan het hart. Hij was dan ook 65 jaar lid, waarvan hij bijna 25 jaar zetelde in het bestuur van deze muziekvereniging, waarvan hij trouwens ondervoorzitter was.
 
Maar Jules was ook nog op andere vlakken actief. Zo was hij de oprichter van een wielersupportersclub en was hij in het verleden ook een drijvende kracht achter de GMB, een voormalige politieke partij. Hij was ook lid van de Kring van Oud Soldaten. Jules De Neve zal men zich in Merchtem vooral herinneren als de volksvriend die door iedereen was gekend en die zelf iedereen kende, de dorpsfiguur die geen blad voor de mond nam, maar ook nooit om een kwinkslag verlegen zat.
 
Hij was eveneens een gewetensvolle familieman, en het massaal medeleven tijdens de plechtige uitvaartmis zal zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen, ondanks het verdriet, ongetwijfeld een goed en warm gevoel hebben gegeven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2010
Georges De Buyser
GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief