MERCHTEM - Afbraak kantine en andere problemen

C21

MERCHTEM - Afbraak kantine en andere problemen

Editiepajot_merchtem_kantine_tekening_geo
Tekening © GEO
 

Problemen voor het Merchtemse Belgium Powerteam. Deze club beoefent het racen met telegeleide tuigen op een terrein aan de Drielindenbaan. Enkele jaren geleden bouwden zij daar ook een kantine. Het agentschap Bos en Groen diende echter klacht in omdat de kantine er zonevreemd staat, met het gevolg dat het bouwwerk nu moet afgebroken worden. Dit tot grote ontgoocheling van de dertig leden van de club. Ieder jaar organiseert het Belgium Powerteam een kampioenschap voor telegeleide wagentjes waarbij zij kunnen rekenen op een internationaal deelnemersveld. Het kampioenschap gaat door op 21 en 22 augustus aanstaande. Helaas ziet het Belgium Powerteam zich genoodzaakt om de inkomsten van dit kampioenschap te besteden aan de afbraak van hun kantine. Om de club uit de nood te helpen stelt de gemeente Merchtem hen een terrein ter beschikking op de Dooren. Tegen maart 2011 zou de verhuis rond zijn.

Het is dus niet altijd feest in de feestgemeente Merchtem. Dat mochten burgemeester Eddie De Block en schepen David De Valck ( beiden Open VLD) onlangs ondervinden bij het overhandigen van een feestcheque in Peizegem. Daar ontstond een meningsverschil over een kippenkwekerij waarbij boze buren de burgemeester en schepen de huid vol scholden.
Problemen ook in de Robbroeklaan. Daar liepen kelders onder water en drek. Grote boosdoener was een defecte pomp van Aquafin. De brandweer werd opgeroepen en kwam de ongelukkige bewoners bijstaan en uit de problemen helpen.
Ook problemen op financieel gebied. Er zullen in de toekomst blijkbaar minder politiecontroles worden uitgevoerd in Merchtem, Wemmel, Asse en Opwijk. Zelfs de nachtelijke permanentie zou op de helling staan. Te duur en onbetaalbaar. Burgemeester Eddie De Block (Open VLD) klaagt ook de oneerlijke verdeling van de boetegelden aan. Volgens hem gaan er in verhouding te veel van deze inkomsten naar het Franstalig landsgedeelte.
Gelukkig staat de kermis voor de deur met de jaarmarkt als grote publiekstrekker...en dan is het...weer feest.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2010
Georges De Buyser
© GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief