MERCHTEM - Steltenlopers schitteren op Wereldexpo in Shanghai (China)

C21

MERCHTEM - Steltenlopers schitteren op Wereldexpo in Shanghai (China)

Editiepajot_merchtem_shangai_steltenlopers_foto_roger_daelemans__3_
Foto's © Roger Daelemans
 
Editiepajot_merchtem_shangai_steltenlopers_foto_roger_daelemans
Foto's © Roger Daelemans
Editiepajot_merchtem_shangai_steltenlopers_foto_roger_daelemans__2_
Foto's © Roger Daelemans
 

Tijdens de "Brussels Days" in het Belgisch paviljoen op de Wereldexpo in Shanghai (China) werd door de delegatie van de Brusselse Ommegang driemaal daags een "mini" ommegang opgevoerd waarvan een massa bezoekers aan de wereldtentoonstelling onder de indruk waren.

Na eerst de rondgang van "Het Hof" van Keizer Karel en gevolg volgden de middeleeuwse dansen door het Flagel gezelschap en de Aalsterse vendeliers van Alkuone.
Maar de show en het meeste applaus werd telkens gestolen door het spectaculair steltengevecht van de Koninklijke steltenlopers van Merchtem die bij snikhete temperaturen van 35 à 38 graden geen schrik hadden om hun T shirtjes nat te maken. De duizenden foto's die werden genomen door de ongeveer 200.000 toeschouwers tijdens deze "Brussels Days" zullen een blijvende herinnering zijn voor de vele Chinezen en ook de aanwezige ministers van het Brussels Gewest Van Raes, Cerexte en Brigitte Grouwels.
Een TV reportage werd gemaakt door de aanwezige TV ploeg van RTBF en wordt uitgezonden op La Une vrijdag 1 oktober om 20u15 in het programma "C'est du Belge".
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2010
Roger Daelemans
Roger Daelemans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief