Prachtige nieuwe poel in PEIZEGEM

C21

Prachtige nieuwe poel in PEIZEGEM

Editiepajot_peizegem_poel_foto_swaiken_van_campenhout
Foto © Swaiken Van Campenhout
 

Jarenlang is wijlen Kris de Pauw bezig geweest met het aanleggen van poelen in Merchtem. Hierdoor is er een netwerk ontstaan van meer dan 60 poelen in de gemeente. Amfibieën zoals de pad, bruine kikker, alpenwatersalamander, kleine watersalamander, her en der de groene kikker en de zeldzamere vinpootsalamander komen ondertussen op vele plaatsen voor in Merchtem.

Onlangs ontdekte Werner Verbruggen, de nieuwe verantwoordelijke voor de poelen binnen Natuurpunt Merchtem, een afgelegen poel in Peizegem die bleek toe te behoren aan het OCMW van Merchtem. De poel was volledig dichtgeslibd en diende dus volledig geruimd te worden. Het Merchtemse OCMW verleende onmiddellijk zijn akkoord. Dit project was des te interessanter omdat de poel één van de grootste is in Merchtem. Bovendien is deze poel via een propere beek verbonden met Buggenhoutbos, waardoor er een verbindingselement is tussen deze twee en er migratie mogelijk is. Het RLGC (Regionaal Landschap Groene Corridor) heeft deze werken uitgevoerd en deels gesubsidieerd. De restfinanciering gebeurde door de gemeente Merchtem via de GNOP (Gemeentelijke NatuurOntwikkelingsProjecten).
Boerin Vandenbossche van de Nieuwbaan in Peizegem verleende haar medewerking voor het realiseren van dit project. Voor alle inlichtingen & verwezenlijkingen van Natuurpunt Merchtem, surfen naar www.natuurpuntmerchtem.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2010
Swaiken Van Campenhout
Swaiken Van Campenhout
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief