Opruimactie van Natuurpunt MERCHTEM en café Karrewiel groot succes

C21

Opruimactie van Natuurpunt MERCHTEM en café Karrewiel groot succes

Editiepajot_merchtem_opruiming_zwerfvuil_foto_swiaken_van_camepnhout
Merchtem is naast een feestgemeente ook een propere gemeente. - Foto © Swaiken Van Campenhout
 

Alain De Cré, voorzitter van Natuurpunt Merchtem, maakte de balans op van de opruimactie die samen met café Karrewiel zaterdag werd georganiseerd. Vijfentwintig Natuurpunters waren present voor deze actie, en hebben niet minder dan 1 volle vrachtwagen en 5 aanhangwagens zwerfvuil opgeruimd.

Volgende straten en plaatsen werden geruimd: de Romeinsebaan en vooral dan het Foeksenbos, Bollestraat, gans de Wolvertemsesteenweg, het kruispunt van de Bollestraat met de Wolvertemsesteenweg en de Hunsberg, en dan in ‘t bijzonder enkele kleinere bosjes, Brusselsesteenweg helemaal. Verder ook de Dooren tussen de 2 ronde punten, het bosje aan de oriënteringstafel van Steenberg en de oude Dendermondsebaan. Diane (altijd paraat voor alles en nog wat) van café Karrewiel heeft een groot deel van haar opruimers kunnen motiveren om hun eigen straat te zuiveren van alle zwerfvuil.
De scholen Rinkeling in Brussegem, Ten Bos in Peizegem, Ter Dreef en De Plataan in Merchtem hebben ook meegewerkt aan de actie, en de omgeving van hun school proper gemaakt. Deze grote opruimactie van Natuurpunt Merchtem en café Karrewiel kan dus zeker een groot succes genoemd worden.
Alain zegt hierover: “Hiermee is onze gemeente weer voor een tijdje proper, maar als alle Merchtemnaars hun steentje bijdragen zouden er zelfs geen acties meer op stapel moeten gezet worden om de gemeente clean te houden. Merchtem mag niet alleen de status van feestgemeente hebben, maar moet zeker ook een propere gemeente zijn om duimen en vingers af te likken!”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2010
Swaiken Van Campenhout
Swaiken Van Campenhout
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief