MERCHTEM - Kunstenaressen in residentie WZC Ter Stelten

C21

MERCHTEM - Kunstenaressen in residentie WZC Ter Stelten

Editiepajot_merchtem_bie_en_monique_foto_frans_anrys
Monique Baetens en Bie Garcet. - Foto © Frans Anrys
 

Van 15 oktober tot 7 november stellen Monique Baetens en Bie Garcet hun werken tentoon in residentie WZC Ter Stelten aan de Gasthuisstraat 19 in Merchtem. De beeldende kunstenaars Monique Baetens en Bie Garcet ontwikkelden in samenwerking met de dienst Ergo en Animatie een kunstproject met de bewoners van Ter Stelten. Na een vruchtbare periode van 4 maanden tonen zij de resultaten van de samenwerking en exposeren zij ook eigen werk.

Monique Baetens en Bie Garcet genoten beiden een opleiding beeldhouwkunst aan de Portaelsschool in Vilvoorde. Zij werken meestal rond de menselijke figuur en thema’s als vergankelijkheid, introspectie, de ondraaglijke lichtheid van het bestaan. Hun werk is bevragend en beklijvend, steeds grenzen aftastend, menselijk, aanwezig. De vorm van hun werk is zowel figuratief als abstract, vaak opgebouwd met verschillende soorten materialen.
 Het projectvoorstel om de bewoners te laten participeren werd door de Raad van Bestuur van het OCMW Merchtem, de directie en het personeel enthousiast onthaald.
Ter Stelten was benieuwd naar de ‘kunstenaars in huis’.
In het voorjaar was er een eerste kennismaking met de bewoners. Monique en Bie vertelden wie ze zijn en wat ze doen. Zij stelden de bewoners en de begeleiding voor om samen iets te creëren. Ze kregen een zeer positieve respons.
Er werd afgesproken dat de bewoners, bijgestaan door hun begeleiding, naar eigen keuze en kunnen, het basismateriaal zouden leveren waarmee Monique en Bie verder zouden werken.
Het resultaat is een verscheidenheid van vormen, iedereen vertrouwd, in wol, klei, zijde, papier; alledaags maar doorleefd. Zij krijgen gestalte in een beeld van wat handen doen met de tijd, maar ook wat de tijd doet met handen.
Via opstelling en verwerking van het gekregen materiaal hebben Monique en Bie getracht vorm te geven aan wat de ontmoeting met de bewoners bij hen teweegbracht heeft.
De creatieve resultaten worden getoond in de cafetaria van het Woonzorgcentrum.
Ook een selectie uit het werk van Monique Baetens en Bie Garcet wordt in de cafetaria en aanpalende lokalen tentoongesteld.
Tentoonstellingsperiode:
15 oktober tot 7 november
Dagelijks toegankelijk van 10 tot 19u
WZC Ter Stelten
Gasthuisstraat 19
Merchtem.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2010
Frans Anrys
Frans Anrys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief