Vrijwaring persoonlijke dienstverlening NMBS in MERCHTEM

C21

Vrijwaring persoonlijke dienstverlening NMBS in MERCHTEM

Luc_ceulemans_p200
Luc Ceulemans. - Foto © ep

Gemeenteraadslid Luc Ceulemans: “Er zijn geruchten dat de NMBS tussen 2012 en 2015 in minimum 22 Vlaamse en Brusselse stations de loketten wil sluiten, waaronder ook het station van categorie D van Merchtem. Dit zou inhouden dat de mensen die in Merchtem de trein zouden nemen, hun ticket moeten kopen aan een automaat. Van persoonlijke dienstverlening zou er dan geen sprake meer zijn”.

“Wij mogen niet vergeten dat tijdens een gewone werkdag er gemiddeld 883 reizigers in Merchtem opstappen. Vergeten wij ook niet dat in de omliggende gemeenten de reizigersaantallen niet veel verschillen met dit van Merchtem. Enkele voorbeelden: Opwijk 948, Londerzeel 501, Buggenhout 622, Asse 944, enz. … Mensen van bijvoorbeeld Buggenhout en ook van Londerzeel verkiezen de lijn 60 van Merchtem naar Brussel, omdat dit de beste verbinding voor hun naar de hoofdstad is”.
“De gemeente en de NMBS hebben de nodige financiële inspanningen gedaan om de infrastructuur zo optimaal te maken voor de treinreizigers. Een ruime parking en een vernieuwd stationsgebouw zijn hier een goed voorbeeld van”.
“De berichten over de sluiting zijn maar geruchten, maar: “waar rook is, is ook vuur”. Laten wij dus preventief optreden. Destijds heb ik ook al – samen met enkele andere treinreizigers – succesvol kunnen tussenkomen om een gunstige dienstregeling te verkrijgen voor de opstapplaats te Merchtem. Hopelijk kunnen wij door een gemeentelijk schrijven aan de NMBS hen toch al ons standpunt mededelen. Alle gemeenteraadsleden steunden alvast het voorstel op de maandelijkse gemeenteraad”, besluit Luc Ceulemans.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2010
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief