PEIZEGEM Kermis afgesloten met een rommelmarkt en een muziekfestival

C21

PEIZEGEM Kermis afgesloten met een rommelmarkt en een muziekfestival

Editiepajot_peizegem_rommelmarkt_foto_hubert_de_ridder
Dominic Dooms en Mario Vandevelde van het Jaarmarktcomité van Peizegem Kermis stonden in voor de organisatie van de rommelmarkt. - Foto © Hubert De Ridder
 

Peizegem Kermis werd zondag succesvol afgesloten met een rommelmarkt en een muziekfestival. De eerste editie van de rommelmarkt vorig jaar viel letterlijk in het water door het barslechte weer, maar dit jaar waren de weergoden de markt beter gezind.

Meer dan 60 standhouders  stalden hun koopwaar uit op een parcours van meer dan een halve kilometer in het dorpscentrum van Peizegem en konden rekenen op een ruime belangstelling.  Het Jaarmarktcomité van Peizegem Kermis wil de Rommelmarkt nu verder uitbouwen zodat het een vaste waarde kan worden op de kermisaffiche.
 
De “kat-uit” van de kermis (staart van de kermis) was het jaarlijkse muziekfestival dat dit maal voor de eerste keer in tien jaar tijd opnieuw in open lucht plaatsvond op de kiosk.  Zo’n 175 muzikanten van zes muziekmaatschappijen uit Groot-Merchtem en Opwijk brachten een door het publiek gesmaakte uitvoering. 
 
In zijn slotwoord benadrukte schepen van Cultuur David De Valck dat het gemeentebestuur het belangrijk vindt dat de fanfare- en harmoniemuziek terug onder het kermispubliek wordt gebracht omdat de kermisgangers maar moeilijk de weg vonden naar de parochiezaal waar het muziekfestival de vorige jaren is doorgegaan.  Het overvolle kermisterras aan de kiosk getuigde alvast van een geslaagd opzet.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2011
Steven Walravens
Hubert De Ridder
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief