MERCHTEM – Lactovitapleintje met koe feestelijk ingehuldigd

C21

MERCHTEM – Lactovitapleintje met koe feestelijk ingehuldigd

Editiepajot_merchtem_lactovitakoe_tekening_copyright_geo
Burgemeester Eddie De Block en schepen Paul Van den Eynde. - Tekening © Geo De Buyser
 
Editiepajot_merchtem_lactovitapleintje_koe_foto_henk_hovenier
De Lactovitakoe. - Foto © Henk Hovenier

Blij als kinderen die eindelijk hun lang begeerd speelgoed krijgen, zo blij en fier waren burgemeester Eddie De Block (Open VLD) en schepen van Openbare Werken Paul Van den Eynde (LVB) bij de onthulling van de Lactovitakoe. En terecht mochten zij stralen want voor dit project kenden zij wel wat tegenkanting. Niet vanuit de oppositie maar wel vanwege het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse Gemeenschap.

Bij de heraanleg van het kruispunt Wolvertemse Steenweg, Burchtlaan en Reedijk, na de Aquafinwerken, ontstond er daar een klein pleintje dat door het gemeentebestuur het "Lactovitapleintje" werd genoemd. Het pleintje ligt immers vlakbij de oude melkfabriek die voor Merchtem toch een historische waarde heeft.
In het verleden werden vele jaren tot honderd werknemers in de Lactovitamelkerij tewerkgesteld. Dit bracht schepen Paul Van den Eynde op een lumineus idee. Met veel enthousiasme deed hij de wereld kond dat, als eerbetoon aan de oude melkerij, op het vrijgekomen pleintje een polyester beeld van een koe zou geplaatst worden.
Maar het enthousiasme van de schepen kreeg een forse dreun door het onbegrijpelijke "njet" van het Agentschap Wegen en Verkeer. De adviesgroep voor Verkeersveiligheid op Vlaamse Gewestwegen was vastbesloten de regels toe te passen waarbij alle aanduidingen die geen verkeersborden zijn, moeten geweerd worden. Dit zette kwaad bloed bij burgemeester Eddie De Block, die zijn schepen van Openbare Werken bijsprong, en samen zochten zij naar een mogelijkheid om de koe eventueel op privégrond te plaatsen. Tijd brengt raad, zegt het spreekwoord, en uiteindelijk werden na enig overleg tussen het gemeentebestuur en het AWV de plooien gladgestreken. Aldus kon het "Lactovitapleintje" met koebeeld dan toch feestelijk worden ingehuldigd. De buurtbewoners en oud-werknemers van Lactovita werden uitgenodigd om de onthulling van het beeld bij te wonen en werden getrakteerd op leuke randanimatie, en een drink in café Reedijk.
Zo werd er weer een glorierijke bladzijde toegevoegd aan het album van Merchtem, feestgemeente.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2011
Georges De Buyser
Geo De Buyser
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief