MERCHTEM / WEMMEL / BRUSSEL - Bert Kruismans tussen haan en leeuw

C21

MERCHTEM / WEMMEL / BRUSSEL - Bert Kruismans tussen haan en leeuw

Editiepajot_merchtem_wemmel_brussel_bert_kruismans_tekening_geo
Bert Kruismans. - Tekening © GEO
 

Terwijl in Merchtem een seniorenvereniging het nieuws haalde door hun vindingrijkheid om het rookverbod te omzeilen door een omgebouwde caravan in de nabijheid van een café te plaatsen, en die te gebruiken als rookruimte, werd in de naburige faciliteitengemeente Wemmel door de gemeenteraad beslist dat Bert Kruismans zijn Franstalige show toch mag brengen in de Zandloper.

Er was enige commotie ontstaan omdat schepen Herman Vander Voorde (CD&V) zich had gekant tegen een Franstalig optreden van een Vlaamse komiek omdat dit optreden een voorstel betrof van burgemeester Chris Andries (LB), die in de Wemmelse gemeenteraad een tweetalige meerderheid leidt waarin hij de kaart van de Franstaligen uitspeelt. Schepen Vander Voorde noemde het geplande optreden van Kruismans, in het Frans, en in een faciliteitengemeente, "pure provocatie". Hij verbrak de consensus in het schepencollege waardoor de gemeenteraad zich over deze zaak diende uit te spreken.
Diezelfde gemeenteraad besliste nu, zoals het in de lijn der verwachtingen lag, dat Bert Kruismans in oktober zijn Franstalige show mag brengen in de Zandloper.
Het mag een primeur heten dat een Franstalige meerderheid in een gemeenteraad de organisatie goedkeurt van een Franstalige show, gebracht in een Vlaams gemeenschapscentrum. Maar gezien de niet benoemde burgemeester, François Van Hoobrouck, in Wezenbeek-Oppem ook al Bert Kruismans met zijn show uitnodigde, mag er zeker niet getwijfeld worden aan "de goede bedoelingen" van burgemeester Chris Andries en zijn Franstalige gemeenteraadsleden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2011
Georges De Buyser
GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief