MERCHTEM - Steltenlopers geliefd in Vietnam

C21

MERCHTEM - Steltenlopers geliefd in Vietnam

Steltenlopers
 
Steltenlopers2

De Koninklijke Steltenlopers van Merchtem zijn pas terug van hun tiendaagse reis naar Vietnam en kenden een groot succes tijdens het 5de Festival van Hue.

Aangekondigd als " The Belgium Group Nr 1 " traden  zij op tijdens de openingsceremonie voor liefst 600.000 toeschouwers en nadien in drie parades in het centrum van Hue.
 
Voorzitter Roger Daelemans: “Dagelijks waren wij te zien op VTV (Vietnam TV) en haalden zelfs de eerste pagina van de kranten. In het bijzijn van groepen uit 24 landen (Europa, Azië, Amerika en Australië) werden wij op de afscheidsreceptie gelauwerd als de beste groep van het Festival en zelfs reeds gevraagd voor de nog grotere festivals van Hanoi en Saigon. De organisatoren en het plaatselijke publiek waren enorm enthousiast over ons optreden en trokken grote ogen wanneer onze steltenlopers tot zes meter hoog zich moesten bukken om onder de verlichtings- en electriciteitsdraden door te kunnen. Wij werden zelfs begeleid door een drietal plaatselijke boys die gewapend met hun bamboestokken van 5 meter ons moesten helpen om de laag hangende draden en verlichting omhoog te tillen en het optreden alzo voor onze steltenlopers, begeleid door hun gekende bruisende muziekband en de dansende blokkenloopsters, gemakkelijker te maken en geen ongevallen te veroorzaken.
 
Wij werden in Hue ontvangen als koningen in een schitterend vier-sterrenhotel met zwembad en prachtige tropische tuin, gelegen aan de grote Parfumrivier. De afkoeling in het zwembad was zeker nodig want dagelijks traden wij op bij temperaturen van 35° en meer zodat de pret achteraf in het zwembad geen  grenzen kende.
 
De komende zomer kondigt zich zeer druk aan met diverse optredens in eigen land o.a. de opening van de avondmarkt in Merchtem, Brusselse Ommegang, Komen, Vielsalm, Waterfeesten van Overmere-Donk, 700ste Meyboomplanting in Brussel, Druivenstoet van Overijse, 1000 jarig bestaan van Heist o/d Berg, Wevelgem, Lokeren alsook nog meerdere buitenlandse optredens waaronder het optreden op de Expo van Zaragoza samen met  Prins Filip”.
 
Meer info op  www.steltenlopersmerchtem.be - de wekelijkse oefeningen gaan door in ons lokaal Bleukenweg nr 1 (kelders Lactovita) elke zaterdagnamiddag van 14u tot 17u - iedereen welkom.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief