OPWIJK – Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK – Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente
EP

Op je verhaal komen - Iedereen kent de bibliotheek vooral als een plaats waar je boeken met verhalen kan lenen. Er bestaan echter niet alleen verhalen in boeken, ieder van ons beleeft wel eens iets waarover hij of zij honderduit zou willen vertellen. En soms zijn deze verhalen het echt waard om ook opgeschreven te worden Maar hoe begin je daaraan?

De bibliotheek organiseert dit najaar workshops om te leren je eigen verhaal op te schrijven. De workshops gaan door op donderdagen 23 en 30 oktober en 6 en 13 november, telkens van 19u30 tot 21u30 in het Groene Zaaltje naast de bibliotheek. De kostprijs bedraagt € 40 voor de 4 workshops (drankje, schrijfmateriaal en houten “opbergboek” inbegrepen). Het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijving en meer informatie in de bibliotheek (052 36 51 65 of bibliotheek@opwijk.be) of bij Koen Coussement (0486 73 02 56).

Windows 8 - De informatiesessie Windows8 op zaterdag 18 oktober is reeds volzet. Er is intussen een tweede dag voor dezelfde cursus gepland, namelijk op zaterdag 25 oktober, van 9u30 tot 12u30 in het Groene zaaltje. Voor alle computercursussen (ook deze voor senioren) slechts één adres voor inschrijving en inlichtingen: Bibliotheek – Kloosterstraat 7 (052 36 51 65 - bibliotheek@opwijk.be).

Wachtbekken Steenweg op Lebbeke - Eeksken: natuurgebied Vondelbeek prachtig heringericht - Op zaterdag 11 oktober wordt het prachtig heringerichte natuurgebied aan de Vondelbeek officieel ingehuldigd. Van 14u tot 17u kan je op de grens van Lebbeke, Opwijk en Buggenhout de nieuwe wandelpaden verkennen en kennismaken met de natuurinrichting in het wachtbekken.

Reeds in 2000 legde de Vlaamse Milieumaatschappij dit wachtbekken op de Vondelbeek aan. Het is 17,2 hectare groot en kan tot 126.000 m³ water tijdelijk stockeren bij dreigende wateroverlast. Vorig jaar zorgde de VMM voor een opwaardering van het gebied met veel oog voor natuur én recreatie. Zo is er extra bebossing, zijn de graslanden ruiger gemaakt en zijn er poelen uitgegraven. Op de weilanden houden schapen het gras mooi en kort. Natuur- en wandelliefhebbers kunnen nu hun hart ophalen op de nieuwe  wandeldijk, de wandelpaden, voetgangersbrugjes en overstapjes. Er is ook een vogelkijkwand waar je een prachtig uitzicht hebt. 

De VMM, de gemeenten Buggenhout, Lebbeke en Opwijk, Natuurpunt en VtS Ecologische begrazing, nodigen je graag uit op de inhuldiging!

Praktische info -Tussen 14u tot 17u staan medewerkers klaar langs het wandeltraject (2 km) om uitleg te geven over de herinrichting. Na de wandeling is er ook de gelegenheid om wat na te praten met een hapje en een drankje. Voor de jongsten is er een springkasteel en randanimatie.

Het wandeltraject start in Lebbeke  in de Klein-Antwerpenstraat ter hoogte van nr. 113 (aan de landbouwweg). Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. De wandeling is niet toegankelijk met rolstoelen of kinderwagens. Stevige stapschoenen zijn aan te raden!

Dit project werd mede gefinancierd via het Europese project Scaldwin.

Gratis infoavond over geluidshinder en gehoorschade - Kom naar de gratis infoavond over geluidsoverlast en gehoorschade!

Wanneer? Woensdag 8 oktober 20014 om 19u

Programma?

  • praktische uiteenzetting van de reglementering over elektronisch versterkte muziek door Koen Mandonx - milieuinspectie Vlaams-Brabant
  • gehoorschade, gevolgen van blootstelling aan lawaai en te luide muziek door Sofie Degeest (UGent)
  • kortfilm RUIS
  • vragenronde

Locatie? Duivenzolder - Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk - Kloosterstraat 7

Meer info? 052 36 51 31 - eric.roelands@opwijk.be  

Open Gemeentedag op zondag 21 september 2014! Op zondag 21 september 2014 organiseert het gemeentebestuur voor de zevende keer haar Open Gemeentedag. U kan een blik achter de schermen werpen in de Sint-Annasite (Brandweer, Rode Kruis, Politie & Sint-Annakapel in de Processiestraat), OCMW-campus, nieuw recyclagepark en tuinbouwafdeling ’t Schoolhuis, Jeugddienst en Toeristisch Infopunt. De vier locaties worden verbonden d.m.v. een fietszoektocht. Vertrek en aankomst van deze rit is in de Sint-Annasite, ter hoogte van de stand fietsgraveren. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Deze Open Gemeentedag start om 14u en eindigt omstreeks 18u. Aangepaste activiteiten voor jong en oud. Ook worden alle nieuwe inwoners verwelkomd tijdens dit gebeuren. Een afspraak die u zeker en vast niet mag missen! Hopelijk tot dan. Meer info? www.opwijk.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief