OPWIJK – Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK – Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente
EP

RUDI VRANCKX: “Het gezicht van de oorlog” Op donderdag 2 oktober 2014 hebben wij een afspraak met Rudi Vranckx. Al jarenlang brengt hij als VRT-correspondent verslag uit van de conflicten in Egypte, Libië, Irak, Iran en Afghanistan. Tijdens de vele kilometers die Vranckx als oorlogsverslaggever heeft afgelegd, heeft hij samen met zijn ploeg al die grote en kleine verhalen in beeld gebracht. Welke verhalen gaan schuil achter die grote geschiedenis? Afspraak in de schuur om 20u30.

Tickets: vvk: € 9 - reductie: € 8 - kassa: € 10

Reservatie: GC Hof ten Hemelrijk - Kloosterstraat 7 - gc.tickets@opwijk.be - 052 36 51 72

Hoe geldig stemmen voor de wedstrijd Kunst op Kunst 2014?

Online voting is open van maandag 6 oktober tot donderdag 9 oktober (tot 24u).

  • via de website www.radio2.be   
  • via sms naar 6042: KUNST (spatie) opwijk (een sms kost € 0,50)

Gratis infoavond over geluidshinder en gehoorschade

Kom naar de gratis infoavond over geluidsoverlast en gehoorschade!

Wanneer?

  • Woensdag 8 oktober 20014 om 19u

Programma?

  • praktische uiteenzetting van de reglementering over elektronisch versterkte muziek door Koen Mandonx - milieu-inspectie Vlaams-Brabant
  • gehoorschade, gevolgen van blootstelling aan lawaai en te luide muziek door Sofie Degeest (UGent)
  • kortfilm RUIS
  • vragenronde

Locatie?

  • Duivenzolder - Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk - Kloosterstraat 7

Meer info?

Realisatie Matexi verkaveling: binnengebied Molenstraat / Heerbaan / Steenweg in Mazenzele.

Op woensdag 1 oktober 2014 heeft er een infovergadering plaats in verband met de realisatie van bovenvermelde verkaveling. Geïnteresseerden worden om 19u verwacht in de zaal achter café Den Bruinen (Dorp 13 te Mazenzele).

Deze infovergadering wordt georganiseerd door Matexi, het ontwerpbureau, de aannemer en het gemeentebestuur.

Meer info? Tel. 052 36 51 38

Fruitboom- en haagplantactie 2014: behaag je tuin!

Een nieuwe haag, heg of hoogstamboomgaard in je tuin? Een bosrand aan je bos? Dat kan! Neem deel aan de jaarlijkse fruitboom- en haagplantactie van Regionaal Landschap Groene Corridor en Bosgroep Groene Corridor en koop aan voordelige prijzen streekeigen plantgoed voor hagen, heggen en houtkanten. Ook inheemse loofbomen en oude variëteiten van hoogstamfruitbomen staan op het lijstje. Geef je tuin met deze streekeigen soorten een natuur-facelift voor vogels en insecten… en geniet uiteraard ook zelf van bloesems en fruit.

AANBOD? Plantsoen voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden: Er is keuze uit 8 gemengde pakketten van telkens 30 plantjes: doornloze haag, doornige haag, bloesem- en bessenheg, bijenheg, verschillende houtkanten en een vogelbosje. NIEUW dit jaar is het bosrandpakket dat jouw bos van een gevarieerde, bloeiende rand voorziet.

  • Loofbomen: Geef een hoogstammige loofboom zoals Zomereik, Winterlinde, Boskers of Zwarte els een ereplaats in je tuin.
  • Knotwilgen: Een iets nattere bodem? Plant dan wilgenpoten voor een krachtige knotwilg in je tuin of langs je weide.
  • Hoogstamfruit: Heimwee naar de smaak van een Jefkespeer of Brabanderskersen? Maak je keuze uit tientallen oude variëteiten appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei.

BESTELLEN? Uitgebreide informatie over de pakketten en boomsoorten vind je vanaf www.rlgc.be. Bestellen kan tot en met 15 oktober op www.rlgc.be. Online-bestellers krijgen een korting van 5%! Beschik je niet over een e-mailadres en kun je ook niet bij familie of vrienden terecht? Op de gemeentelijke milieudienst vind je bestelformulieren. Afhaling van je bestelling op het gemeentelijk verdeelpunt is voorzien op zaterdag 29 november 2014.

Meer info? 02 253 43 04 - haagplantactie@rlgc.be - www.rlgc.be

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief