OPWIJK - Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK - Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente
Ep

Week van de Smaak BIERPROEFAVOND op vrijdag 21 november 2014 - Bierkenner Jonas De Rop van Opwijk organiseert samen met Dimitri Verbraekel van brouwerij ’t kroontje een bierproeverij. Je kan komen proeven van verschillende lokale bieren. Bovendien geven Jonas en Dimitri een woordje uitleg. Wie wil, kan voor en na de bierproefavond vervoerd worden met een busje!

  • Locatie: Hof ten Hemelrijk (Kloosterstraat 7)
  • Start: 19u
  • Prijs: € 15
  • Organisatie: Gemeente Opwijk i.s.m. Jonas De Rop en Jef Van den Steen

Inschrijven kan bij de dienst Toerisme en is pas geldig na storting van het juiste bedrag op rekeningnummer BE11 0910 1731 6448 met vermelding van WVDS - bierproefavond - naam van de deelnemer. Voor de betaling kan je gebruik maken van de gemeentelijke cultuurcheques. Meer info? 052 36 51 75 - weekvandesmaak@opwijk.be   

 

Ophaling snoeihout door de gemeentelijke groendienst - De volgende snoeihoutophaling start op maandag 1 december 2014. Het snoeihout wordt uitsluitend opgehaald bij inwoners die hiervoor vooraf een aanvraag hebben ingediend bij de cel leefmilieu (GAC I). Het snoeihout wordt aan huis verhakseld.

Hoe doet u een  aanvraag? Als inwoner van Opwijk kan u contact opnemen met de milieuambtenaar via 052 36 51 31 of eric.roelands@opwijk.be. U deelt uw naam en adres mee en of u de houtsnippers wenst te behouden of niet.

Hoe gebeurt de ophaling? Het snoeihout wordt ter plaatse verhakseld tot houtsnippers, en indien gewenst, ter plaatse achtergelaten zonder meerkost voor de aanvrager.

Wat is de kostprijs? De kostprijs is € 25 voor het eerste uur. Moet de groendienst langer dan 1 uur ter plaatse werken dan verhoogt de kostprijs met € 25 per bijkomend uur. De afrekening wordt nadien opgestuurd en kan betaald worden via overschrijving.

Vanaf wanneer moet u het snoeihout klaarleggen? Het snoeihout moet klaarliggen vanaf de 1ste dag van de start van de actie. Het moet in bundels, verpakt met natuurkoord op een goed zichtbare plaats klaargelegd worden. Grote hopen mogen “los” klaargelegd worden, maar alle snoeihout moet  in dezelfde richting klaar liggen.  De maximum diameter van het snoeihout = 15cm. Losse bladeren of ander afval wordt NIET meegenomen.

Meer info? 052 36 51 31 - eric.roelands@opwijk.be 

 

Vrijwilligerscentrale De Wegwijzer: Huiswerkbegeleiders gezocht! De organisatie rond “Schrift-uur”. “Schrift-uur” is een project, in de pastorale zone Effata, voor meisjes en jongens uit (kans)arme gezinnen voor de begeleiding van huiswerk. Het is ontstaan vanuit de Parochiale werkgroep “Solidariteit”. Deze werkgroep is beter bekend enerzijds met de actie “Soep op de Stoep” tijdens de advent en anderzijds met de “koffiestop” op de vrijdagmarkt tijdens de periode van de vasten. 

Het project “Schrift-uur” past in onze werking, want wij willen de kansarmoede van hier ter plekke centraal stellen. De basisscholen van Peizegem, Opwijk, Nijverseel, Mazenzele en Droeshout zijn hierin onze partners. Momenteel zijn er reeds een twintigtal vrijwilligers actief binnen ons project. 

Wij zoeken vrijwilligers die: 

  • kinderen willen helpen;
  • begrijpen dat sommige gezinnen extra kansen verdienen;
  • inzien dat onderwijs extra kansen biedt;
  • tijd hebben om kinderen bij huistaken te helpen; 
  • willen leren door ervaringen uit te wisselen;
  • hun eigen leven willen verrijken.

Meer info?

Diede Verdoodt - e-mail: diede.verdoodt@effatazone.be 

Guido Bouchez - GSM 0475 90 86 78 of via e-mail: guido.bouchez@effatazone.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2014
Sam Herremans
Ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief