OPWIJK - Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK - Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente

Kerstmarkt in Opwijk op 6 & 7 december 2014 - Op zaterdag 6 (vanaf 19u) en op zondag 7 december (vanaf 13u30) kan je op het Hof ten Hemelrijk de kerstsfeer opsnuiven. Heel wat Opwijkse verenigingen bieden allerlei lekkers aan. Oxfam Wereldwinkel organiseert in de schuur haar “Vredeskaffee” met op zondag om 15u het optreden van het solidariteitskoor Quetzales met “Verloren Vrede”. In Nijdrop kan je op zondag tussen 13u30 en 18u een bezoekje brengen aan “De Winkelkar”, een pop-up markt met hippe & handgemaakte hebbedingen. 

Op zondag 7 december vindt vanaf 13u30 de grote kerstmarkt plaats rond de kerk met animatie van The Real Music Band. Bij de middenstanders van het centrum kan je terecht voor de kerstbraderij. Er is animatie voorzien door de Koninklijke Harmonie De Volherding. Ook de Kerstman zal aanwezig zijn met snoep en gadgets.

 

MATINEECONCERT DOOR ENSEMBLE HOUTHANDEL - Op zondag 14 december 2014 hebben wij om 16u een afspraak met deze compagnie van vijf blazers. Wil je er graag bij zijn? Huyse ter Kalkestraete, Kalkestraat 112. Ter gelegenheid van dit matineeconcert wordt er door de jaarmarktkring Nijverseel een gratis drankje aangeboden aan de bezoekers.

 

Info & reservatie tickets: Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk: 052 36 51 72 - gc.tickets@opwijk.be - www.opwijk.be

 

Gratis dooizout - Net als vorig jaar stelt het gemeentebestuur van Opwijk aan elk Opwijks gezin gratis een zakje dooizout van 10 kg ter beschikking. Dit jaar kan het dooizout op 4 verschillende plaatsen, op 4 verschillende dagen afgehaald worden:

  • Zaterdag 6 december 2014 van 8u tot 12u - De Loods centrum Opwijk 
  • Maandag 8 december 2014 van 16u tot 18u - Mazenzele (GAC III)
  • Dinsdag 9 december 2014 van 16u tot 18u - parochiezaal Droeshout
  • Donderdag 11 december 2014 van 16u tot 18u - Familieheem Nijverseel

Op vertoon van uw identiteitskaart kan je een zakje dooizout afhalen op een van de 4 locaties. Personen die zelf niet in staat zijn om een zakje dooizout af te halen (bejaarden, invaliden) spreken best hun familie, vrienden of buren aan om een zakje mee te brengen (identiteitskaart  meegeven!).  

 

Meer info? Neem contact op met Katy Klinckaert op het nummer 052 36 51 35.

 

Oproep aan de jubilarissen! Ben jij in 1950, 1955, of 1965 gehuwd en wens je in het infoblad te verschijnen? Dien dan een schriftelijk verzoek in bij Communicatieambtenaar An Peeters (GAC I - Marktstraat 55) tijdens de openingsuren: elke weekdag van 9u tot 12u en dinsdagavond van 18u tot 20u. Meer info? Tel. 052 36 51 24 – e-mail: an.peeters@opwijk.be 

Ruimen van onbevaarbare waterlopen van 2e categorie

In de periode van 1 december 2014 tot 31 maart 2015 zullen er oppervlakkige ruimingwerken aan de provinciale waterlopen gebeuren. De oppervlakkige ruimingwerken omvatten het wegnemen van allerlei ongewenste materialen en voorwerpen zoals afval, afbraakmateriaal, grove plantenresten e.d. die opstoppingen binnen de bedding van de waterloop of overwelvingen kunnen veroorzaken. 

 

Volgende waterlopen worden geruimd: Stambeek, Regenwortelbeek, Wersbeek, Brabantse Beek en Nijverseelbeek. De werken worden uitgevoerd door de firma Quintelier gebr. NV, uit Dendermonde en dit in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant.

 

Artikel 17 van de wet op onbevaarbare waterlopen van 28 december 1967 bepaalt dat de aangelanden ertoe gehouden zijn doorgang te verlenen aan de personen belast met de uitvoering van de werken en aan de personeelsleden van het bestuur.

 

Eventuele klachten en/of verzoeken kunnen gemeld worden aan de heer Kevin Van Campenhout op het nummer 02 456 07 24.

 

Schrijfmarathon Amnesty International: Opwijk doet mee, jij ook? Amnesty International wil dit jaar in Vlaanderen 20.000 brieven schrijven en Opwijk draagt met plezier haar steentje bij. De gemeente hangt haar spandoek omhoog van de mensenrechten. En je kan een brief komen schrijven op een speciaal bureau in het Sociaal Huis De Wegwijzer.

 

Van 6 tot 10 december organiseert Amnesty International haar jaarlijkse Schrijfmarathon. Honderdduizenden Amnesty-activisten over de hele wereld schrijven dan voor 12 mensen in nood. Eén van hen is Raif Badawi die in Saoedi-Arabië veroordeeld werd tot 10 jaar cel en 1000 zweepslagen omdat hij kritische artikels op zijn blog schreef. Amnesty voert tijdens de marathon ook actie voor Moses Akatugba, een jongeman uit Nigeria die gefolterd werd en de doodstraf kreeg voor het stelen van drie gsm’s, en Chelsea Manning uit de VS die een straf van 35 jaar kreeg omdat ze overheidsinformatie lekte via WikiLeaks.

 

Een handgeschreven brief met een persoonlijke boodschap blijkt nog steeds een ijzersterk actiemiddel te zijn. 1 op 4 van Amnesty’s schrijfacties hebben resultaat: iemand komt vrij, een doodstraf wordt omgezet naar een gevangenisstraf, de leefomstandigheden in de gevangenis verbeteren. Maar zelfs als er niet meteen resultaat wordt geboekt, dan nog betekenen die brieven en solidariteitsboodschappen heel veel. Ze steken een hart onder de riem van de slachtoffers, maar ook van hun familie en vrienden. Door die brieven weten ze dat ze niet vergeten worden, dat mensen aan hen denken en voor hen opkomen.

 

Tijdens de Schrijfmarathon van 2013 werden maar liefst 2,3 miljoen brieven geschreven. Er kwamen toen vier mensen vrij die ten onrechte vastzaten en verschillende anderen zagen een verbetering in hun situatie. 

 

Beste Opwijkenaar, jouw brief kan levens veranderen. Grijp dus naar die pen en doe mee!

 

Waar vind je een voorbeeldbrief?

www.opwijk.be/nl/131/content/2014/gelijke-kansen.html 

Schrijf een voorbeeldbrief over in het Sociaal Huis De Wegwijzer

Vraag een voorbeeldbrief via dewegwijzer@opwijk.be of 0800 113 41

 

Waar kan je uw brief bezorgen? Sociaal Huis De Wegwijzer, Kloosterstraat 10, 1745 Opwijk of via dewegwijzer@opwijk.be 

 

Wanneer? Vanaf 2 december 2014 tot en met 10 december 2014. Je kan er terecht tijdens de openingsuren. Elke werkdag van 9u tot en met 12u. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2014
Paul Onselaere
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief