TERNAT - Oorsprong mazoutgeur in Veldstraat gevonden

C21

TERNAT - Oorsprong mazoutgeur in Veldstraat gevonden

010
 
014
 
017
 

Donderdag werd verder gezocht naar de oorsprong van de mazoutgeur in de Veldstraat. Er werd een oude waterput ontdekt die vol stookolie staat.

Donderdag werden door een erkend technicus ( All Clean ) alle tanken van een gedeelte van de Veldstraat gecontroleerd op lekken. Zes 6 woningen ( gelegen tussen twee welbepaalde riooldeksels ) werden gecontroleerd en gunstig bevonden.

Dit onderzoek  werd uitgevoerd als gevolg van de geurhinder die eerder deze week in de straat werd vastgesteld. Er werd eerst gedacht dat een leverende tankwagen stookolie zou hebben gemorst op het wegdek, die dan in de riolering terchtgekomen zou zijn.  De hoeveelheid die zou kunnen gemorst zijn moet normaal gezien na 14 dagen – mede dankzij het doorspoelen van de riolering en het behandelen van de straat met detergenten – volledig zijn  verdwenen. Er bleef echter vanaf een bepaald riooldeksel een constante mazoutfilm drijven die een enorme geurhinder in de straat met zich meebrengt.

Daarom werd een bodemsaneringsdeskundige gevraagd om de situatie eens ter plaatse te komen bekijken. Na onderzoek en het terugleggen van alle deksels en putten in de straat stootte milieuambtenaar Jurgen Thiebaut per toeval op een verdoken deksel. Dit deksels was volledig bedekt onder een dikke laag steentjes. Bij het openen van dit deksel stelde de milieuambtenaar een enorme mazoutgeur vast. Uiteindelijk bleek deze oude grondwaterput gedeeltelijk te zijn gevuld met pure mazout. Niemand uit de buurt, noch de eigenaar had weet van deze oude grondwaterput.

Ontstoppingsdienst Guido De Wever werd opgevorderd en met een cameraonderzoek in de riolering werd dit vermoeden exact vastgelegd. Deze oude grondwaterput had een overloop naar de riolering.

Maandag zal de bodemsaneringsdeskundige boringen uitvoeren rondom de put om de grootte en de impact van de ramp vast te stellen. De milieuambtenaar zal proces-verbaal opmaken en de vermoedelijke dader zal instaan voor de gemaakte kosten van de brandweer, bodemsaneringsdeskundige, ontstoppingsdienst, de controleur van de mazouttanken etc..

"Het vermoeden situeert zich naar alle waarschijnlijkheid niet in de mazouttank zelf, maar wel in de leiding naar de brander. Het onderzoek van de bodemsaneringsdeskundige zal de komende dagen hier meer duidelijkheid in brengen", zegt milieuambtenaar Jurgen Thiebaut.

De milieuambtenaar zal in samenspraak met ABO ( erkend bodemsaneringsdeskundige ) de zaak verder opvolgen. Ondertussen blijven de riooldeksels op de straat ( met de nodige veiligheidssignalisatie ) open liggen om te ontluchten.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2015
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024

archief