ZELLIK -Multicultureel Feest

C21

ZELLIK -Multicultureel Feest

Editiepajot_asse_multicultureel_feest_foto_gerrit_achterland
Respect voor iedereen. - Foto © Gerrit Achterland
 

Onder het motto “ontmoeting brengt mensen dichter bij elkaar en maakt het onbekende bekend” organiseert de VZW jeugdwerking, samen met enkele jongeren, op zondag 6 maart een multicultureel feest in Zellik.

Deze zomer zijn 14 Assese jongeren (12 tot 19 jaar) onder begeleiding van vzw Jeugdwerking Asse op uitwisseling naar Frankrijk (Vaison la Romaine) geweest.
Samen met een groep maatschappelijk kwetsbare Franse jongeren werkten zij 10 dagen rond het thema "respect".
Door het ontwerpen van een T-shirt, een graffiti-bord, een songtekst en een filmpje dachten zij na over de betekenis van respect en het belang ervan voor alle bewoners van de aarde. Dit was voor hen een hele ervaring en dit willen zij graag met u delen.
Iedereen, ongeacht origine, cultuur, leeftijd, levensbeschouwing en geaardheid, is bij deze van harte welkom op deze Multiculturele samenkomst met muziek, dans en gerechten.
We hebben speciaal verrassende hapjes uit verschillende werelddelen voorzien. Dankzij de verschillende vrijwilligers die graag koken voor deze dag, kun je op die manier kennis maken met culinaire pareltjes uit onder andere; Syrië, Indonesië, Congo, Rusland, .. En vanzelfsprekend ook frieten uit België!
Verder bieden we verschillende dansoptredens aan en zingen de jongeren hun respect- lied dat ze in Frankrijk hebben gemaakt.
Na dit alles kunnen we helemaal losgaan op de muziek van de DJ.
Enkele sociale organisaties uit de buurt hebben zich geëngageerd om te zorgen voor heel wat animatie, zodanig dat jullie te weten komen waarvoor jullie bij hen terecht kunnen.. Wie weet ga je met een heleboel cadeautjes naar huis!
De jongeren willen door dit alles het belang van "respect voor iedereen" onder jullie aandacht brengen. Kies jij ook voor een "respectvol Asse"? Beken dan kleur en kom naar het feest. We verwachten je.
Waar: Gemeentelijke Feestzaal Zellik
Wanneer: 6 maart vanaf 18u00
Prijs: 1 euro inkom (hapje, shows en ambiance inbegrepen)
Voor wie: Absoluut iedereen!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief