Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen ASSE hangt de leeuw uit

C21

Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen ASSE hangt de leeuw uit

Vlaamse_leeuw_p200

Binnenkort vieren we allemaal onze nationale feestdag: 11 juli. We willen u graag oproepen om op die dag een leeuwenvlag aan uw huis te hangen. Het is immers de feestdag van ons allemaal. Een vlag aan de gevel maakt het extra feestelijk.

Overlegcentrum Vlaamse Verenigingen
Het OVV is een nationaal samenwerkingsverband tussen de meeste gematigde Vlaamse cultuurverenigingen. Elke vereniging heeft zijn eigen invalshoek en doelpubliek, maar de bekommernis om de Vlaamse cultuur te verdedigen waar nodig, bindt hen allemaal. In februari 2011 staken de Assesse verenigingen die aangesloten zijn bij het OVV de koppen een eerste keer bij elkaar en besloten ze om vanaf nu regelmatig samen te werken. Deze actie om 11 juli als nationale feestdag eens in de kijker te zetten is een eerste gezamenlijk initiatief. Om de actie te ondersteunen worden 9.000 folders verdeeld en werd er ook een website op poten gezet.
Groen, Blauw of Rood?
Vlaming zijn heeft niets te maken met politieke overtuiging. Er zijn groene, blauwe en rode Vlamingen, linkse en rechtse, autochtone en allochtone. Zo hoort het, zo moet het altijd blijven… Het is trouwens altijd zo geweest.
Niet ter zake
Welke politieke consequenties daar moeten aan gekoppeld worden, doet niet ter zake. Dat is een zaak van de gekozen politici, zij moeten maar de staatsstructuur zoeken die het best bij de noden van de bevolking past.
Nog geen leeuwenvlag?
Misschien heb je nog geen leeuwenvlag? Geen probleem, Het OVV-Asse bezorgt u graag zo’n vlag. Stuur gewoon een mailtje naar jorisvdc@pandora.be  en we zorgen ervoor dat de vlag bij u thuis bezorgd wordt. Een vlag kost 7,50 euro en je betaalt gewoon bij levering. Er bestaan natuurlijk vlaggen in verschillende maten (en prijzen) daarvoor verwijzen we naar onze website. Praat er ook over met buren en vrienden en doe hen bij deze gelegenheid misschien een vlag cadeau! Het is tenslotte feest...
Initiatief
Deze actie is een initiatief van: Davidsfonds Asse, Davidsfonds Zellik, Davidsfonds Relegem-Wemmel-Hamme, Marnixring Asse-Hoppeland, vtbKultuur Asse- Zellik, Vlaams Neutraal Ziekenfonds en Vlaamse Volksbeweging Brabant, samen verenigd in OVV-Asse … en geniet de financiële steun van Marnixring Asse-Hoppeland. Wij wensen u allen nu al een fijne Vlaamse Feestdag!
Meer informatie:
Joris Van den Cruijce E-mail: jorisvdc@pandora.be  – 0498/051770)
PS: wie graag meewerkt aan deze actie, kan altijd contact opnemen via de bovenstaande gegevens, ook financieel kan de actie nog een steuntje in de rug gebruiken: BE73433030345160, BIC begunstigde KREDBEBB (Davidsfonds Asse).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief