ASSE - Infosessies rond gezonde voeding voor senioren

C21

ASSE - Infosessies rond gezonde voeding voor senioren

Eet_gezond_p200

De buurtwerking van het OCMW Asse organiseert in samenwerking met Logo Zenneland vzw en met de steun van de provincie Vlaams – Brabant enkele infosessies rond gezonde voeding voor senioren.

Bij het ouder worden ondergaat het lichaam grote veranderingen. Enerzijds zal de stofwisseling vertragen, wat overgewicht in de hand zou kunnen werken. Anderzijds nemen eetlust, geur en smaak vaak af wat ondervoeding in de hand zou kunnen werken.
Tijdens de eerste sessie kom je aan de hand van de actieve voedingsdriehoek te weten waaruit een evenwichtige en gezonde voeding bestaat.
Bij de tweede sessie zal er dieper ingegaan worden op de problematiek rond cholesterol en vetten en hoe je tijdens het dagelijkse leven hierop kan letten.
Op de derde samenkomst leer je etiketten van voedingsmiddelen te lezen en vergelijken we producten. Zo leer je op een bewuste en kritische manier inkopen te doen.
We sluiten deze vorming af met een kookles. We maken een gezonde maaltijd dewelke we nadien samen nuttigen.
Deze vorming bestaat dus uit vier sessies op de donderdagen 13 oktober, 27 oktober en 10 november van 9u30 tot 11 uur en op 24 november van 9u30 tot 12 uur. Indien er veel inschrijvingen zijn, wordt de kookles opgesplitst in twee groepen en zal er nog een kookles doorgaan op 1 december.
Deze vorming wordt georganiseerd in het buurthuis van het OCMW Asse, Gasthuisstraat 2, 1730 Asse.
We vragen 3 euro inschrijvingsgeld. Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht bij Sigrid Van den Berghe op het nummer 02/792.01.08 of buurtwerking@ocmw-asse.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief