ASSE - Bijna 2.000 deelnemers aan stille mars

C21

ASSE - Bijna 2.000 deelnemers aan stille mars

Editiepajhot_asse_stille_mars_1_i_f
Ingezonden foto's
 
Editiepajhot_asse_stille_mars_2_i_f
Ingezonden foto
 
Editiepajhot_asse_stille_mars_3_i_f
Ingezonden foto
 
Editiepajhot_asse_stille_mars_4_i_f
Ingezonden foto
 
Editiepajot_asse_stille_mars_voor_behoud_speelpleinen_foto_steven_walravens
1000 balonnen werden de lucht ingelaten. Foto © Steven Walravens
 
Editiepajot_asse_stille_mars_voor_behoud_speelpleinen_2__foto_steven_walravens
Ook het gemeentebestuur stapte mee in de optocht. Foto © Steven Walravens
 
Editiepajot_asse_4_september_song_lies_lefevre_foto_steven_walravens
Lies Lefevre zingt 'The 4 september song'. Foto © Steven Walravens
 

Bijna 2.000 mensen hielden zondag in Asse een ‘stille mars’. Hiermede protesteerden zij tegen de procedure die bewoners van de Boekfos site bij de rechter indienden tegen lawaaihinder voortgebracht door de buitenschoolse kinderopvang Spinibo.

Vooral jeugdbewegingen en jeugdorganisatie van binnen en buiten Asse vroegen een vrije speelruimte en vooral verdraagzaamheid tegenover spelende kinderen.
Het jeugdwerk in Asse is ervan overtuigd dat buiten spelen noodzakelijk is voor de ontwikkeling van een kind. Ravotten met leeftijdsgenootjes, lopen, rennen, springen, vallen, opstaan en weer doorgaan… Een groot deel van het leren omgaan met sociale contacten speelt zich af buiten de schoolmuren en de huiskamer.
 
De zaak komt morgen voor de rechtbank en eind deze maand zou wel eens een uitspraak kunnen gedaan worden in deze zaak. Tot slot van de stille mars werden honderden ballonnen opgelaten.
 
RONDETAFELCONFERENTIE
Goe Gespeeld! organiseert een rondetafelconferentie voor (meer) verdraagzaamheid voor spelende kinderen. Goe Gespeeld! is een V!RUS-project van Steunpunt Jeugd, Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, Karuur, Chirojeugd Vlaanderen, Vereniging Vlaamse Jeugddiensten en –consulenten, KLJ en KSJ-KSA-VKSJ. Met steun van de Vlaamse overheid.
 
Goe Gespeeld! pleit voor een wettelijk kader dat een einde maakt aan de toenemende reeks van juridische dossiers van geluidsoverlast door spelende kinderen
 
 Omdat harde resultaten en de concretisering van het voorstel tot resolutie voorlopig uitblijven, organiseert Goe Gespeeld! op donderdag 17 november een rondetafelconferentie. Jeugdorganisaties en politici zullen dan samen op zoek gaan naar een wettelijk kader dat een einde maakt aan de toenemende reeks van juridische dossiers van geluidsoverlast door spelende kinderen.
 
Katrijn Gijsel van Goe Gespeeld: “Goe Gespeeld! gaat met de jeugdsector, politici en beleidsmakers op zoek naar een wettelijk kader dat een einde maakt aan de toenemende reeks van juridische dossiers van geluidsoverlast door spelende kinderen. Voor de rondetafelconferentie op 17 november zegden heel veel jeugdorganisaties, de Gezinsbond en politici Mieke Vogels (Groen!), Ann Brusseel (Open VLD) en John Crombez (sp.a) alvast toe. Naast de concrete invulling van de resolutie willen we het ook hebben over een algemene Vlaamse wetgeving waardoor het geluid van spelende kinderen niet meer als geluidsoverlast kan worden beschouwd. Zo’n wet bestaat al in Duitsland en Nederland. We buigen ons verder ook over de ruimtelijke inplanting van kinderopvanghuizen en speelpleintjes in de Vlaamse woonkernen.”
 
Speciaal voor de betoging werd 'The 4 september Song' geschreven. Het lied werd muzikaal gebracht door Lies Lefevre. Klik hier om het lied te beluisteren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2011
Felix Merckx
Steven Walravens en IF
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief