ASSE - Maak een warm gebaar in de strijd tegen armoede

C21

ASSE - Maak een warm gebaar in de strijd tegen armoede

Soep_op_de_stoep_p200

In december zetten heel wat organisaties, verenigingen, scholen en bedrijven in Vlaanderen en Brussel zich in voor de strijd tegen armoede. Zij trekken op initiatief van Welzijnszorg de straat op om er soep op de stoep te serveren. In Asse nemen onder meer Partage en Couleurs, Arch'educ en Langzame Weg Asse deel. De opbrengst van de soepactie gaat naar één van de vele armoedeprojecten in Vlaanderen en Brussel. Janine Bischops is meter van de actie.

Welzijnszorg vzw bestrijdt armoede en uitsluiting in Vlaanderen en Brussel. Iedereen heeft recht op een veilige woning, een deftige job, een waardig inkomen en een goede gezondheidszorg. Toch blijven heel wat kinderen, jongeren en volwassenen in de kou staan. Daarom steunt Welzijnszorg concrete armoedeprojecten en trekt het politici aan de mouw als de rechten van sociaal kwetsbare mensen op de helling komen te staan. Daarnaast bouwt Welzijnszorg via Welzijnsschakels overal in het land lokale vrijwilligersgroepen uit die concreet armoede bestrijden.
Elk jaar organiseert Welzijnszorg in december ook Soep op de Stoep. Vrijwilligers uit een breed spectrum van sectoren gaan de straat op en verkopen soep tegen armoede: mensen die in het onderwijs, een jeugdbeweging of een plaatselijke vereniging zitten, mensen die in een bibliotheek, een OCMW, een Oxfam-Wereldwinkel of een cultureel centrum werken, mensen die actief zijn in een parochiale werkgroep of gewoon geëngageerde collega's binnen een bedrijf.
Janine Bischops is het gezicht van de actie. Deze Vlaamse actrice speelde jarenlang bij de KVS in Brussel en het Fakkeltheater in Antwerpen. Natuurlijk is ze het bekendst als Jenny Verbeeck uit ‘Thuis’. Ze heeft zich altijd al geëngageerd tegen armoede, ook in haar theaterwerk. Nu gaat ze mee soep verkopen voor het goede doel.
Op www.soepopdestoep.be  schrijven mensen hun organisatie, vereniging, school of bedrijf in. Via deze site bestellen ze ook een gratis promotiepakket en krijgen ze een heleboel communicatietips. Zo kunnen ze hun actie zo professioneel mogelijk aanpakken. Tot slot is er een wedstrijd: één gelukkige winnaar krijgt Janine Bischops over de vloer tijdens zijn of haar actie. Samen gaan ze dan soep verkopen.
Welzijnszorg wil met ‘Soep op de stoep' een traditie creëren. Armoede is een structureel probleem dat blijvende aandacht verdient. Door elk jaar in december een warm gebaar te maken, helpen we mensen die in armoede verkeren, op weg naar een beter leven.
Meer informatie: Vanessa Lelon,
T 02 548 26 73, vanessa.lelon@welzijnszorg.be , www.welzijnszorg.be
Ook in Asse worden er verschillende acties georganiseerd:
•Op zaterdag 3 december van 19.00 tot 20.00 uur vat Partage en Couleurs vzw post aan sportcomplex Molenbos, Molenbos 1 in Zellik;
•Op woensdag 14 december van 10.00 tot 14.00 uur verkoopt Arch'educ Vormingplus Halle-Vilvoorde soep aan de inkomhal van Arch'educ tegenover het station van Asse, Stationstraat 70, 1730 Asse
•Op woensdag 21 december van 14.00 tot 17.00 uur vind je Langzame Weg Asse aan de Colruyt, Nerviersstraat 49a in Asse.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief