MACHELEN / ASSE - 100.000 euro subsidie voor projecten die het Vlaams karakter in de Vlaamse Rand bevorderen

C21

MACHELEN / ASSE - 100.000 euro subsidie voor projecten die het Vlaams karakter in de Vlaamse Rand bevorderen

Geert_bourgeois_p200
Vlaams minister Geert Bourgeois (ep)

Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor de Vlaamse Rand, heeft het ministerieel besluit ondertekend waarbij 50.000 € subsidie is toegekend aan de gemeente Machelen, gelegen in de Vlaamse rand, voor de uitwerking van een masterplan woonzones Diegem-Machelen, en een subsidie van 50.000 € aan de gemeente Asse voor de inrichting van volkstuintjes in Zellik, een project gericht op taal en integratie. Strategische projecten die nauw aansluiten bij de doelstelling en realisatie van het Vlaams strategisch gebied rond Brussel (VSGB) konden daartoe een subsidieaanvraag indienen.

“Met deze subsidies willen we de kwaliteit van de leefomgeving in de Vlaamse Rand versterken,” aldus minister Bourgeois. “Een aangename en leefbare omgeving is immers ook belangrijk voor de eigenheid van een gemeente en de mate van integratie van haar inwoners. Allerhande initiatieven die het Vlaams karakter en/of de integratie van anderstaligen in de Vlaamse rand bevorderen konden een subsidieaanvraag indienen.”
Machelen
De gemeente Machelen krijgt een subsidie van 50.000 € voor de uitwerking van een masterplan voor de woonzones Diegem-Machelen. Met dit plan wil de gemeente de dorpskernen versterken en kwalitatief inrichten. Het masterplan bevat bovendien talrijke deelprojecten, zoals het versterken van het gemeentelijk onderwijs en een kwalitatief hoogstaand infrastructureel aanbod inzake sport – en cultuur. De procedure voor de aanstelling van het ontwerpbureau gebeurt in samenwerking met de Vlaamse bouwmeester.
Asse/Zellik 
Het tweede project dat op een subsidie van 50.000 € kan rekenen is een project gericht op integratie en taalverwerving. Bedoeling is volkstuintjes in te richten in Zellik, een deelgemeente van Asse. Deze deelgemeente kent heel wat anderstalige nieuwkomers. In een verstedelijkte omgeving als Zellik kunnen mogelijkheden tot zachte recreatie, zoals volkstuinen en de daarmee gepaard gaande onmoetingsgelegenheden, een aanzet vormen tot gemeenschapsvorming en integratie van die nieuwkomers. De inplanting ervan is ten zuiden van de dorpskern in de vallei van Molenbeek en Maalbeek. Het project wordt uitgewerkt met verschillende partners die ervaring hebben met ecologisch tuinieren, gemeenschapsvorming en integratie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief