ASSE - Tuinieren met de seizoenen in 2012, iedere maand één korte zaterdagnamiddag

C21

ASSE - Tuinieren met de seizoenen in 2012, iedere maand één korte zaterdagnamiddag

Editiepajot_asse_groentenieren_ingezonden_foto
(ingezonden foto)
 

Ooit aan gedacht zélf je gezonde biogroenten te kweken? Het scheelt een pak in je budget. Je haalt ze vers uit de tuin en je bent zeker van de goede kwaliteit. Gezond is ook het regelmatig licht ontspannende tuinwerk in de buitenlucht. Je beleeft er heel wat voldoening aan.

Misschien heb je geen ervaring met tuinieren, alvast niet met het kweken van groenten? Geen nood: bij de Velt-afdeling Groot-Asse kan je vanaf januari deelnemen aan een praktijkopleiding ‘groentenieren’ om het snel te leren en meteen al toe te passen. Maandelijks op zaterdagnamiddag komen de cursisten een tweetal uren samen in de oefentuin aan de Keierberg te Asse onder begeleiding van lesgever Aloïs Stylemans.
Elke les begint met een klein theoretisch gedeelte, bijvoorbeeld hoe kan ik zelf de kwaliteit van mijn tuingrond herkennen, of hoe maak ik goede bemestingscompost, of welk diertje verstoort mijn plantjes en hoe kan ik hieraan verhelpen zonder gif te gebruiken. Een samenvatting krijg je mee voor de cursusmap. Leerboekjes zijn eveneens beschikbaar. Nadien trekken we naar de gezamenlijke tuin om de grond te bewerken, te zaaien, te planten en … te oogsten. De deelnemers leren precies wat ze de komende maand in de eigen tuin kunnen uitvoeren. De les eindigt met een afrondende babbel bij ‘n verfrissing of versnapering. De cursisten krijgen vaak plantjes mee voor de eigen tuin.
Ben je kandidaat voor de jaarcursus in 2012? Doen.
Meld je meteen, want omwille van de werkwijze wordt slechts een beperkt aantal deelne(e)m(st)ers toegelaten. Inschrijven kan per e-mail op info.groot-asse@velt.be  of telefonisch op 02/452.78.13. Bevestiging gebeurt door betaling van de deelnameprijs € 48,- (leden betalen slechts € 30,- ) op rekeningnummer 979-9577880-08 van Velt Groot-Asse. Wie ingeschreven is wordt uitgenodigd voor de eerste les in cc Oud Gasthuis in Asse op zaterdag 28 januari.
Meer informatie: www.asse.velt.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2012
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief