ASSE - Openingsvoorstelling jubileumjaar “De Gilde 125”

C21

ASSE - Openingsvoorstelling jubileumjaar “De Gilde 125”

Editiepajot_asse_125_jaar_de_gilde_foto_geert_de_mesmaeker
Foto's © Geert De Mesmaeker
 
Editiepajot_asse_125_jaar_de_gilde_foto_002_geert_de_mesmaeker
Foto's © Geert De Mesmaeker
 

Zaterdag was er in CC Asse de openingsvoorstelling van het jubileumjaar “De Gilde 125”, een avond die door de jubilerende muziekvereniging gratis werd aangeboden aan haar muzikanten, bestuursleden, medewerkers, sympathisanten en sponsors, door Jan De Rop in zijn welkomstwoord "het kloppend hart van De Gilde" genoemd.

In zijn speech had Burgemeester Koen Van Elsen het over de opmerkelijke rol die De Gilde binnen het Asses muziek- en verenigingsleven speelt, de originele aanpak van concerten, de onovertroffen jeugdwerking, enz. Hij riep de jonge generatie Gilde-muzikanten op om met dezelfde gedrevenheid en inzet er nog eens minstens 125 jaar bij te doen. Gilde-voorzitter Jos De Raedemaeker was in de annalen gedoken en kwam er achter dat de stichters van De Gilde nauwelijks twee jaar na de oprichting reeds een "weldadigheidsconcert" organiseerden waarmee 1050 Belgische frank werd verzameld, omgerekend naar de huidige waarde ruim 5500 euro. Wat dat betreft heeft De Gilde steeds dat pad gevolgd want ook nu werd een vette cheque uitgereikt met de ronde som van 2000 euro, de opbrengst van het recente Oudejaarsconcert. Namens Plan België lichtte Wendy Vanderveken kort toe wat er met de centen zou gebeuren: enerzijds wordt De Gilde Plan Ouder van een kindje (Sophi Yann uit Cambodia), anderzijds gaat er een mooie som naar een project rond kwaliteitsonderwijs in Niger. Om de scholen aantrekkelijker te maken voor meisjes steunt Plan België de installatie van gescheiden toiletten en speelse infrastructuur aangepast aan hun behoeften.
En dan was het tijd voor "Humor in Concert", een verrassend, virtuoos, verfrissend en geniaal spektakel van het duo Gogol & Mäx. Al bijna twintig jaar zijn deze muzikale clowns te gast op talrijke internationale podia en festivals. Maestro Gogol, de pianist in zwart rokkostuum met de nauwkeurige scheiding in het haar en Mäx, zijn langharige en geniale anarchistische tegenpartij zijn heer en meester op talrijke instrumenten en gingen op hilarische wijze de strijd met elkaar aan. Met piano, klarinet, saxofoon, viool, alpenhoorn , bastuba, een zelf gefabriceerde trompetviool, trechtertoeter, ‘s wereld enige glasxylofoon en nog tientallen andere instrumenten brachten ze een potpourri van slapstick, pantomime en muziek. Groots, en een onvergetelijke avond voor de talrijke Gilde-leden.
2012 belooft zondermeer een bijzonder boeiend jaar te worden voor De Gilde.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2012
Gerrit Achterland
Geert De Mesmaeker
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief