ASSE / REGIO - SYNTRA Midden-Vlaanderen zet jongerenopleidingen in de kijker op infodag

C21

ASSE / REGIO - SYNTRA Midden-Vlaanderen zet jongerenopleidingen in de kijker op infodag

Editiepajot-syntra-logo-23042014
EP

Op zaterdag 26 april kunnen jongeren tussen 15 en 25 jaar in alle campussen van SYNTRA Midden-Vlaanderen terecht voor meer informatie over de leertijd en de voltijdse dagopleidingen. Op die manier hoopt SYNTRA Midden-Vlaanderen jongeren warm te maken voor een kwalitatief en praktijkgericht opleidingsaanbod.

Voor jongeren die staan te popelen om de schoolbanken te ruilen voor werkervaring is de leertijd een ideaal opleidingsstelsel. Een leerjongere draait 4 dagen per week mee bij een bedrijf of zelfstandige die zijn/haar beroepskennis doorgeeft. Op die manier leert de jongere al doende een stiel aan en krijgt hij/zij daar bovendien een vergoeding voor. Daarnaast wordt er 1 dag per week theorie gegeven op een SYNTRA-campus. Dat de leertijd de ideale springplank is naar een job blijkt uit de cijfers: 85% van de leerjongeren heeft meteen een job na de opleiding.

Een voltijdse dagopleiding is dan weer een ideaal alternatief voor hogeschool of universiteit. Jongeren vanaf 18 jaar worden in amper 1 (soms 2) jaar tijd helemaal klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Ze krijgen les van docenten die met beide voeten in de praktijk staan en over het talent beschikken om hun know-how door te geven. Na de opleiding hebben de jongeren alle tools in huis om als zelfstandige te starten.

Belangrijke pluspunten: zowel in leertijd als bij een voltijdse dagopleiding blijven de jongeren fiscaal ten laste van de ouders en ontvangen ze een officieel erkend diploma.

Voor meer details over het ruim opleidingsaanbod voor jongeren zwaaien alle campussen van SYNTRA Midden-Vlaanderen hun deuren open op zaterdag 26/4 van 10u tot 12u.

Meer info op www.jongerenopleiding.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2014
Sam Herremans
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief