ASSE - Academiekoor zingt Requiem van Mozart

C21

ASSE - Academiekoor zingt Requiem van Mozart

Editiepajot_ingezonden_affiche_requiem_22102014
ingezonden

Op zaterdag 8 november (20.30 uur) zingt het Academiekoor August De Boeck in cultuurzaal Oud Gasthuis het Requiem van Mozart; één van de meest gewaardeerde werken van de componist. Het Academiekoor krijgt voor deze gelegenheid versterking van het orkest Arc-en-Ciel, koren uit Melle en Baarle en enkele solisten. Het geheel staat onder leiding van dirigent Geert Soenen. De muziek wordt omlijst door de aangrijpende vertelling Nooit meer Keizer van de hand van Marc De Corte. Reserveren kan via T. 0470/ 30.52.05  of  via mail  requiem@hetkoor.be.

Het Requiem in d-moll (KV 626) is de laatste, onvoltooid gebleven compositie van de Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart. Het Requiem is één van de meest geliefde en gewaardeerde werken van Mozarts oeuvre. De componist bedacht en schetste de vermoedelijk gehele requiemcompositie zowel voor als tijdens zijn laatste ziekbed in 1791. Alleen de twee eerste delen werkte hij tot een geheel uit. 

 

Een requiem is een dodenmis, de eredienst die gehouden kan worden als iemand overleden is, voorafgaand aan de begrafenis. 

 

REQUIEM VOOR HET OUDE EUROPA

 

We herdenken dit jaar (en de komende jaren) De Groote Oorlog, één van de gruwelijkste episodes uit onze geschiedenis. Vier jaar nadat honderdduizenden jongeren enthousiast ten oorlog waren getrokken, in de vaste overtuiging dat ze met Kerstmis weer thuis zouden zijn, bleken niet alleen negentien miljoen mensen het leven verloren te hebben, maar ook het Duitse en het Habsburgse Keizerrijk alsmede het Rijk van de Russische tsaar volledig van de kaart geveegd te zijn.

 

Om de teraardebestelling van het Europa van voor de 20e eeuw te begeleiden koos het Academiekoor August De Boeck van Asse voor het wonderschone, troostrijke Requiem KV 626 van Mozart. 

 

De muziek wordt omlijst door de aangrijpende vertelling Nooit meer Keizer van de hand van Marc De Corte. Het is de hartverscheurende briefwisseling die een Belgisch soldaat in de loopgraven onderhoudt met zijn moeder. Tussendoor horen wij het relaas van Kaiser Wilhelm II die zijn Rijk ten onder ziet gaan. 

 

Requiem, W.A. Mozart/ Nooit meer Keizer, Marc De Corte 

met Goedele Heidbuchel, sopraan, Anita Dur, alt, Joris Bosman, tenor en 

Johan Van der Beken, bas 

 

de koren

  • Academiekoor August De Boeck, Asse 
  • Pojedu, Melle
  • Fa.Si.nant, Baarle
  • orkest Arc-en-Ciel

Het geheel staat onder leiding van Geert Soenen

 

zaterdag 8 november 2014, Cultuurcentrum Asse, 20.30 uur

reservaties: tel. 0470 30.52.05  of  mail  requiem@hetkoor.be 

 

zaterdag 15 november 2014, Studio M, Molenweg 10, Melle, 20.00 uur

reservaties: tel. 09 252.17.17 of mail requiem@pojedu.be

 

Meer info over dit concert: Peter Verbiest, p.verbiest@belgacom.net.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2014
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief