ASSE - Campagne 'Mijn korte ritten'

C21

ASSE - Campagne 'Mijn korte ritten'

Editiepajot_ingezonden_affiche__mijn_korte_ritten_

Met de campagne 'Mijn korte ritten' wil Mobiel 21 mensen aanmoedigen om korte afstanden zoveel mogelijk te voet of per fiets af te leggen. Stappen of fietsen zijn immers haalbare, gezonde, milieuvriendelijk en goedkope alternatieven voor de auto. Daarom engageert het gemeentepersoneel zich, samen met een aantal verenigingen en inwoners uit de gemeente, om samen 20% van zijn korte autoritten (naar het werk, de sportclub, de school, de muziekacademie…) te vervangen door stap- en fietsverplaatsingen.

Korte ritten vormen een groot aandeel van onze verplaatsingen. Uit het verplaatsingsonderzoek Vlaanderen (uitgevoerd in 2011-2012) blijkt dat 43% van alle autoverplaatsingen korter is dan 5 kilometer. Opmerkelijk is dat de auto bij verplaatsingen tot 1 kilometer een aandeel van 27% heeft. Stappen en fietsen zijn in vele gevallen een uitstekend alternatief. Laat je de auto staan voor korte afstanden, dan win je driemaal: zowel je gezondheid, het milieu als je portemonnee varen er wel bij! Bovendien draag je bij tot een aangenamere en veiligere leefomgeving.

 

Het streefdoel van de campagne is om zoveel mogelijk dagen de auto te laten staan voor alle ritten korter dan vijf kilometer. Iedereen bepaalt zijn of haar eigen streefdoel. Gedurende de campagneperiode van 1 juni tot 30 juni registreren de deelnemers hun dagelijks uitgespaarde autokilometers in een logboekje of op de campagnewebsite. De gemeente Asse schreef zich in en voorziet een extra prijzenpot van € 5 000, waaronder een elektrische fiets als hoofdprijs!

 

Doe mee en schrijf je in op www.mijnkorteritten.be (Inschrijven > Groepen > Zoeken 'Inwoners Gemeente Asse' > Aansluiten) of contacteer de dienst Milieu voor een logboekje.

 

Meer info

Bevoegde mandataris: Yoeri Vastersavendts, T 02 452 81 68, yoeri.vastersavendts@asse.be 

Bevoegde dienst: dienst Milieu, T 02 454 19 25, milieu@asse.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief