ASSE - Brochure '(H)Eerlijk lokaal' en 'Erembald Kravaal Happening'

C21

ASSE - Brochure '(H)Eerlijk lokaal' en 'Erembald Kravaal Happening'

Cover_brochure__h_eerlijk_lokaal
 

Het gemeentebestuur van Asse geeft, samen met Affligem, Aalst en Opwijk, de brochure (H)Eerlijk lokaal uit. Een brochure met voorstelling van 50 landbouwers die je de weg naar de lokale teler helpt te vinden. “Goed voor de lokale economie en het milieu”, klinkt het bij de initiatiefnemers.

 

Aalst, Affligem, Asse en Opwijk zetten met deze brochure volledig in op lokale landbouw. De gemeenten willen de lokale economie een duwtje in de rug geven en een stap zetten in de richting van een beter milieu. Groenten halen bij de lokale boer verkleint immers de ecologische voetafdruk. 

 

De brochure kwam tot stand in kader van het project 'Landschap van Erembald tot Kravaalbos' en draagt bij tot de uitvoering van de gemeentelijke klimaatactieplannen. 

“Een uniek project in Vlaanderen, want wij zijn de eerste regio die een oplijsting maakt van alle landbouwers uit de buurt”, weet Evelyne Fiers, projectleider van Landschap van Erembald tot Kravaalbos.

 

Wil je zelf graag een exemplaar van deze brochure of wil je kennismaken met landbouwers uit de streek en hun lekkere producten? Kom dan op 16 oktober tussen 14.00 en 18.00 uur naar de gratis Erembald Kravaal Happening aan de abdij van Affligem. Je kan deelnemen aan begeleide wandelingen, een bezoekje brengen aan de infomarkt met lokale hoeve- en streekproducten en genieten van randanimatie. De brochure (H)Eerlijk lokaal wordt er gratis verdeeld. Na de happening vind je de brochure ook bij de deelnemende gemeentebesturen en bij het Regionaal Landschap.

 

Kan je niet wachten? Dan kan je online terecht op www.heerlijklokaal.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief