Bloeddonoren ASSE-TERNAT

C21

Bloeddonoren ASSE-TERNAT

Scherm__afbeelding_2024-02-16_om_19
 

Bloeddonoren van Asse-Ternat werden op 9 februari 2024 bedankt na een lange Covidperiode. Eindelijk was het nog een keertje zover en werden de bloeddonoren gehuldigd door de Rode Kruis afdeling Asse-Ternat. Deze afdeling werd opgericht na het ter ziele gaan van de bloeiende afdeling Ternat. Daardoor werd er een fusie aangegaan met de naburige afdeling Asse, dat resulteerde in de huidige afdeling Asse-Ternat. Door deze fusie zijn er momenteel vier collecteplaatsen waar de bloeddonoren terecht kunnen om om de drie maanden hun zakje bloed te komen doneren.

 
Vier collecteplaatsen
Voor Ternat kunnen ze terecht in het Parochiehuis van Ternat, In de Katharinakring van Sint-Katharina-Lombeek en de parochiezaal in Wambeek. In Asse wordt er éénmaal per drie maand verzameld op de vroegere Asphaltcosite in de zaal 't Jass vlakbij het station Asse. Daar ging vrijdagavond ook de huldiging door van de verdienstelijke bloeddonoren. Naast de bloeddonoren waren ook de regio- en provincievoorzitter aanwezig alsook een beperkte delegatie van de beide schepencolleges. Omstreeks 20.15u was het zover en begon de echte huldiging.
 
Monique Van Der Eecken verantwoordelijke bloed
Als eerst aan het woord kwam Monique Van der Eecken verantwoordelijke bloed voor de afdeling Asse-Ternat. Zij had het onder andere over dankbaarheid voor hun driemaandelijkse gratis giften, daarbij benadrukte ze ook nog eens het belang van een zakje bloed. Besluiten deed ze met "Vanavond worden er brevetten/diploma's uitgereikt aan donoren met aanzienlijke giften. Ok het zijn geen bachelor- of masterdiploma's. In onze ogen zijn ze meer waard: Het is een bewijs van menslievendheid, met jouw zakje bloed heb je waarschijnlijk al een leven gered. Dus daarvoor een Dikke dank u wel".
Provincievoorzitter François Segers
Provincievoorzitter François Segers die nadien het woord nam benadrukte nogmaals het belang van bloed geven. En dankte nogmaals de afdeling en de vrijwilligers voor het drie maandelijks organiseren van de bloedcollecten in de verschillende collecteplaatsen. In onderling overleg beslisten daarna de schepenen van Ternat onderling dat Sven De Paepe (N-VA) een woordje ging spreken terwijl schepen Steven Convents (OVLD) de diploma's zou uitreiken. Sven had het onder andere over het terug hartveilig maken van de gemeente Ternat en over het plaatsen van nog meer AED's (Automatische Externe Defibrilatoren) binnen de gemeente met de nodige opleidingen.
Oproep naar jonge mensen
Nadat de diploma's waren uitgegereikt was het de beurt aan voorzitter a.i en regiovoorzitter Paul Van den Bosch om de mensen nog even toe te spreken. Hij deed vooral een oproep naar jonge mensen om toe te treden tot de afdeling Asse-Ternat omdat deze nood heeft aan jong bloed. Dat jong bloed is nodig in alle disciplines zo ging hij verder en hij hoopte om de afdeling terug behoorlijk te kunnen laten functioneren. Tenslotte riep hij de twee initiatiefneemsters van de huldiging (Monique Van Der Eecken en Denise Biesemans) naar voren en zette hen letterlijk in de bloemetjes namens het bestuur voor het vele werk dat beiden gepresteerd hadden tot het welslagen van deze viering.
Positieve reacties
Het waren Eddy Mels en Eddy Plas die de bloemen mochten uitreiken aan de twee nietsvermoedende dames. Na het afgeven van de bloemen had deze laatste spreker de eer om de receptie voor geopend te verklaren. Naast de broodjes was er achteraf nog een dessertbuffet voorzien. De reacties van de bloeddonoren achteraf waren unaniem positief en werden ook ten zeerste gewaardeerd. Vermelden we tenslotte ook nog dat schepen Geert Heyvaert van het gemeentebestuur van Asse ook aanwezig was, maar door omstandigheden de viering vroegtijdig moest verlaten. Interesse om bloeddonor te worden ga naar: www.rodekruis.be
 
Volgende bloeddonoren ontvingen een diploma:
25 bloedgiften: 
• Claeys Ivo
• De Vos Heidi
• Lemaire Francois-Xavier
• Van Kelecom Liesbeth
• Van der Eecken Moique
50 bloedgiften: 
• Fieremans Christian
• Mahieu Eddy
• Vermeulen Etienne
• Berben Mieke
75 bloedgiften: 
• Jacobs Inge
100 bloedgiften:
• Marissens Marcel
• Goossens Gunther
125 bloedgiften: 
• De Wever Johan
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief