HALLE - Carnavalraad met Kerstrevue

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Carnavalraad met Kerstrevue

Editiepajot_halle_carnavalraad_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Door werken aan CC't Vondel kon de Carnavalraad geen revue organiseren tijdens de maand oktober. Zij brengen nu op vrijdag 21 december een kerstrevue in ’t Vondel. Tekstschrijvers Nico De Pelseneir en Sonny Vanderheyden droomden stiekem al jaren van een kerstrevue. Nu kregen ze de kans en brengen ze JENEIVELNUIZERAA! Een pittige revue in onvervalste kerstsfeer, maar zoals steeds boordevol relativerende humor en zinspelingen op de Halse actualiteit.

Over de revue Sonny Vanderheyden: “Onze 13d" revue speelt zich af in het decor van een besneeuwde Grote Markt, met zicht op de basiliek. Welke kleurrijke Hallenaren bevolken onze levende kerststal en hoe stuurt een dakloze de middernachtmis in de war? Prettig gestoorde gebeurtenissen die we graag samenvatten onder de noemer Jeneivelnuizeraa'. Want wie te veel jenever drinkt om de vrieskou te trotseren, krijgt gegarandeerd een rode jeneverneus”.
De aanwezigen mogen zich verwachten aan een snelle afwisseling van hilarische sketchen, liedjes en filmpjes in het Halse dialect, afgewisseld met frivole podiumacts zoals een winterse dans-act van de Halse Babelutten en de icecarving-show van Sculpture Events Europe. De gedreven ijssculpteur Frank De Conynck gaat een gigantisch ijsblok te lijf met.. een kettingzaag.
De turbulente gemeenteraadsverkiezingen, het succes van kookmadam Sofie Dumon, het bezoek van monseigneur Léonard en de Amerikaanse ambassadeur aan Halle, de alomtegenwoordigheid van de stadsdichter.. Het zijn dankbare onderwerpen om te verwerken in de 13d" revue.
Geert Leunens (opnameleider bij de VRT) heeft zich uitgeleefd in de uitwerking van een paar grappige filmpjes met o.a. parodieën op Ring-TV, FC De Kampioenen en Belgium's got Talent met bekende Hallenaren in de hoofdrol. Ook fragmenten uit de BRT-reportage over de Halse carnavalsstoet van 7987 , het jaar dat de praalwagen van HKV De Nachtratten in brand vloog is te zien.
Om dit alles mogelijk te maken heeft men een team van 50 vrijwilligers kunnen mobiliseren.
GOUDEN MASTEL 2O12
Sluitstuk van de avond wordt de uitreiking van de Gouden Mastel 2012, de trofee van carnavalsverdienste. Een 11-koppige jury van de Halse Carnavalraad kiest elk jaar een persoon of vereniging die veel betekent voor het Halse carnaval. Al wie zich al jaren op uitzonderlijke manier inzet voor het Halse carnaval, komt in aanmerking voor deze prijs. Uit een lijst van 11 genomineerden wordt een winnaar gekozen. Die komt dan in de Eregalerij van het Halse Carnaval terecht, genoemd naar Roïand Lauwers, de eerste prins carnaval en geliefd voorzitter van Halattraction in de jaren 90. Verleden jaar kreeg het Halse stadsbestuur de Gouden Mastel.
Kaarten voor de revue kosten 8 euro en zijn te koopin cafés De Sleutel, de Klinkoet, Lamme Guich, Oud-Rodenem, ’t Hoekske en taverne Retr of telefonisch op 02/356 15 55. Om organisatorische redenen betalen ook kinderen voortaan 8 euro voor een toegangskaart.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief