HALLE - Jonathan’s tekening op 150.000 bierviltjes

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Jonathan’s tekening op 150.000 bierviltjes

Editiepajot_halle_bierviltjes_0_foto_merckx
De winnaars (Foto's © Felix Merckx)
 
Editiepajot_hallebierkaartjes_1_foto_merckx
Winnaar Jonathan Hulsmans met zijn tekening. (Foto's © Felix Merckx)
 
Editiepajot_hallebierkaartjes_2__foto_merckx
Foto's © FElix Merckx
 

Voor de elfde keer werkt Halattraction samen met de preventiedienst  om van het Halse carnaval  een proper en veilig carnaval te maken. Aan de leerlingen van de Halse scholen vragen zij een slogan en tekening te bedenken om geen overdadig alcohol en geen drugs met carnaval te gebruiken. De slogan en ook de tekening van de winnaar komt op 150.000 bierviltjes te staan. Jonathan Hulsmans uit Dilbeek is dit jaar de winnaar.

Jonathan is 17 jaar en zit in het 5de multimedia van Don Bosco Halle. Zijn slogan is: Pinguins hebben ook geen alcohol nodig. En toch zijn ze cool.
In haar openingswoord zegde Bernadette Duyols van de preventiedienst dat de vorige acties met bierviltjes zijn nut heeft bewezen. ”De laatste jaren werd er tijdens de carnavalsdagen steeds minder alcohol- en drugverslaving vastgesteld”, zegde de preventieambtenaar.
Sinds 2003 slaat carnavalsorganisator Halattraction de handen in mekaar met de Halse preventiedienst. Ook zij spreken in dezelfde zin.  “Preventie tegen drugsgebruik en alcoholmisbruik is een grote factor in de actie om een veilig en proper carnaval te organiseren” zegde voorzitter Jos Appelmans.
De Halse preventiedienst organiseerde opnieuw een grote teken- en ontwerpwedstrijd, waar alle leerlingen van de Halse secundaire scholen hun fantasie de vrije loop mochten laten. Opdracht was om een tekening met een slogan te ontwerpen om iedereen te waarschuwen voor het misbruik van drugs en alcohol.
Uit het pakket van 218  inzendingen kreeg de jury de opdracht om de 11 besten te selecteren. Hieruit werd dan de overwinnaar weerhouden, om het ontwerp af te drukken op 150.000 bierviltjes. Deze viltjes worden verspreidt over Groot-Halle en het Pajottenland.
Winnaar werd Jonathan Hulsmans. Op de tweede plaats eindigde Tom Januarius (13 jaar) uit Halle met de slogan ‘carnaval is fijn zonder hoofdpijn’. Derde werd Jack Rossie (13 jaar) uit Halle met zijn slogan ‘Drugs en alcohol? Niet in mijnen bol’ en vierde werd Maj-Lene Ecker (13 jaar) uit Dworp met de slogan ‘Vier in Halle feest met een heldere geest’. Buiten de winnaar lopen de anderen school in het M.S.G.O. Koninklijk Atheneum Halle.
SLOGANS
Voor de eerste keer werden ook vier ontwerpen genomineerd voor de beste slogan. Deze slogans kwamen van Yassin Bendahman (16) uit Anderlecht met ‘Zeg ja tegen drinken en nee tegen dronken’; Jean Baptiste Mgabo (18 jaar) uit Halle. Ook hij gebruikte de slogan ‘Zeg ja tegen drinken en nee tegen dronken’. Verder werd de slogan ‘Zonder alcohol en wiet, ben jij de favoriet van Tiffany Van Ro (18 jaar) uit Huizingen en ‘Amuseer je met je vrienden, niet met andere dingen’ van Joffrey Ysabeaux u(17 jaar) uit Sint-Pieters-Leeuw bekroond. Al deze vier studeren in Don Bosco.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief