HALLE - Prinses Cindy is nu volwaardig lid van de Orde van de Prinsessen

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Prinses Cindy is nu volwaardig lid van de Orde van de Prinsessen

Editiepajot_halle_carnaval_1_foto_merckx
De prinses aan het werk met haar mannelijke dansmariekes. §Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_carnaval_2_foto_merckx
Boerkes en boerinnekes moest met de benen aan elkaar gebonden de gevulde kruiwagen naar Rodenem brengen (Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_carnaval_3_foto_merckx
Een gebroken been hield prinses Mia niet thuis. (Foto's © Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_carnaval_4_foto_merckx
In stoet trok het naar Oud-Rodenem. (Foto's © Felix Merclx)
 

Eén avond voor de officiële opening van het carnavalsseizoen heeft de ‘Orde van de Prinsessen’, in Halle ook genoemd ‘de schoenste societeit van Halle’ prinses carnaval 2013, Cindy (Christiaens) opgenomen in hun orde.

Dat was zeker geen formaliteit. Op de verzamelplaats op de Grote Markt werd ze al onderworpen aan proeven. En zo ging het verder tot in Oud-Rodenem, waar zij en haar groep nog proeven moesten afgelegd worden vooraleer ze opgenomen werd in de orde.
Naar Oud-Rodenem vertrok ze van op de Grote Markt, vergezeld van 11 mannelijke dansmarietjes, 11 boeren met een kruiwagen vol mest (ze is voor niets lid van carnavalgroep De Boerkes), 11 kangoeroes met 11 Vrie babykadeikes (haar prins is lid van carnavalgroep De Vrie Kadeikes) en 11 tirolers. Verder moest ze zaal Oud-Rodenen, waar de slotplechtigheid wordt gehouden versieren als Winterwonderland met sneeuw, ski hut, gepaste drank en gepaste muziek.
De mannelijke Dansmariekes moesten nog eens dansen met de prinses zodat zij dat in de negentiger jaren deden. Intussen zorgde de kruiwagens die met mest gevuld waren voor de bijpassende (geuren)
Van uitslapen zal er niet veel in huis komen want op maandag 11 november moet prins Chris zich al om 9.11 uur aanmelden aan café Deridder. Daar beginnen dan de voorbereidingen voor zijn opname in de Orde van Tastendeuvel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief